• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köydeki çocuklar Haleplilere duyarsız kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Gercüş ilçesine bağlı Çukuryurt (Mıkelbe) köyündeki okulda eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, harçlıklarını Haleplilere bağışladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çukuryurt İlk ve Ortaokul Müdürü Kudbettin Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Halep`te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına destek olmak adına, okulda ‘Hayat Paylaştıkça Güzeldir` temasıyla proje oluşturduklarını söyledi.

Oluşturdukları projeyle öğrencilerinin kendi harçlıklarını Halepli kardeşleri için bağışladıklarını ifade eden Çelik, kendilerinin de Halep`teki zulme sessiz kalmadıklarını belirtti.

Sadece öğrencilerin harçlıklarını değil, kendilerinin de bu kampanyaya destek olduklarını dile getiren Çelik, “Okul olarak başlattığımız ‘Hayat Paylaştıkça Güzeldir` Halep`teki kardeşlerimize yardım projesi kapsamında çocuklarımızın bazıları günlük harçlıklarını, bazıları anne ve babalarından okulda harcamak için getirmiş olduğu paraları Halep`teki kardeşlerine bağışladı. Öğrencilerimiz Suriye`deki kardeşlerine göndermek için bu bağışı yaptılar. Bizde okul idaresi olarak bunları aldık ve Suriye`deki kardeşlerimize göndereceğiz.” dedi.

Yapılan projeye kendilerinin de destek vererek, günlük harçlıklarını Suriyeli kardeşlerine bağışladıklarını belirten çocuklar da sadece bu şekilde yardımda bulunabildiklerini vurguladılar. (M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir