• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Barış istiyorsan savaşa hazırlan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Rusya yılbaşı kutlamalarına hazırlık yapıyor. Batı da yılbaşı kutlamalarına yönelmiş durumda. Batı dünyasının noel kutlamalarını rahat geçirmesi için ABD bile Irak`taki DAEŞ operasyonlarını erteledi. Ayrıca DAEŞ`e de yeniden toparlanmak ve yaralarını sarmak için de zaman tanımış oldular. DAEŞ henüz gerçek yüzünü göstermiş değil. Türkiye`nin DAEŞ`e karşı yürüttüğü gözaltı operasyonları gerçek örgüte pek bir zarar vermiyor. Türkiye`de gözaltına alınanlar sadece DAEŞ`i destekleyen ve fikirlerini benimseyen  taraftarlardır. DAEŞ`in safları Halep katliamı sonrası epey artacak ve ayrıca Irak`tan bir sürü genç DAEŞ`e katılacaktır. Batı, Rusya`nın ve Türkiye`nin barış görüşmelerine kendilerini çağırmamalarından dolayı “küstüğünü” zaten dile getirmişti. Batının küsmesi, DAEŞ`in çıldırması demektir.

TÜRKİYE GÜVENLİĞİNİ ARTTIRMAK ZORUNDA

Batı, Türkiye üzerindeki baskılarını artırmak istiyor. Büyük provokasyonlar söz konusu olabilir. FETÖ bitmiş sayılır ama DAEŞ`in gerçek üyeleri daha ortaya çıkmamıştır. Rus konsoloslukları ve Batı ülkelerinin konsoloslukları çok ciddi koruma altına alınmalı ki, her an her türlü provokasyona hazırlıklı olmak her zaman için iyidir. Yılbaşı kutlamaları Türk kültürüne ait olmasa da yapılıyor. Bunlara yönelik ciddi güvenlik tedbirleri alınması lazım. Türkiye, PKK-PYD-FETÖ-DAEŞ dörtlüsünün ortasında ve bunların arkasında Batılı güçlerin olduğunu unutmaması gerekiyor. Batı, şu anda Suriye için yürütülen barış görüşmelerini başarısız kılmak için elinden geleni yapacaktır.

RUSYA ATEŞLE OYNUYOR

Barack OBAMA koltuğu Trump`a bırakmadan önce, ortalığı karıştırmadan güzelce görevini bırakırsa büyük bir sürpriz olacaktır. Rusya, bugüne kadar ABD`nin istemediği her şeyi yaptı. DAEŞ`e karşı operasyon adı altında girdiği Suriye savaşının seyrini değiştirdi. Esed rejimi, Halep`i Rus bombardımanlarıyla geri aldı. Rusya ayrıca, Arabistan ile anlaşarak petrol üretimini azalttı ve petrol fiyatları artmaya başladı. Ukrayna konusunda geri adım atmadı. Bu seneyi Rusya bir lider olarak bitiriyor. Buna ABD`nin onay vermesi söz konusu bile değil. Bu böyle gidecek dersen çocuklar bile inanmaz. Yılbaşından sonra ABD ve müttefiklerinin baskılarını görme imkânımız olacak diye düşünebiliriz. Yeniden dolar ve petrol üzerinde oynamalar yaşanabilir ve Rus rublesi dördüncü sefer devalüasyon geçirebilir. Rusya`da DAEŞ daha aktif yer alabilir. Çeçenistan`da bu ay Suriye`den DAEŞ`in talimatıyla yapılan Groznıy saldırısı buna işaret ediyor. Rusya`nın durumu zaten çok kritik, halk patlamak üzere…

BATI İSRAİL`İ KULLANMAK İSTİYOR

İsrail bugüne kadar Suriye meselesinde pek yer almadı. BM`nin Filistin konusunda aldığı karar Filistinlilere toprak kazandırmak veya adaleti sağlamak için verilmiş bir karar değildir. Uyuyan dobermanı uyandırmak için atılan bir kemiğe benziyor. İsrail, İran ve Lübnan ile ve Gazze ile olan sorunlarını gündeme getirebilir. İran`ın Suriye`de güçlenmesi İsrail`in en çok korktuğu durumdur. Trump`ın koltuğuna oturmasıyla, İran ile yapılan nükleer anlaşma yeniden gündeme gelirse şaşırmamak lazım. İsrail, ABD`nin elindeki bir “doberman” görevi yapmaktadır. Bazılarının söylediği gibi ABD, İsrail`in emrinde değildir. Yılbaşından sonra barışın devam etmesini istiyorlarsa büyük savaşlara hazırlıklı olmaları gerekir. Oyun artık yarı finale geldi. Elenecek oyuncular yılbaşından sonra savaşlara hazırlıklı olmaları gerekir. Oyun artık yarı finale geldi. Elenecek oyuncular yılbaşından sonra belirlenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir