• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Duruşmalar birbirinin tekrarı olmaktan öteye geçmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin görülen davanın 10`uncu duruşmasının ertelenmesinin ardından İLKHA`ya konuşan maktul aileleri, duruşmaların artık bir tiyatroya dönüştüğünü ve birbirinin tekrarı olmaktan öteye geçmediğini belirterek, mahkemenin biran önce kararını vermesini istediler.

6-7 Ekim olaylarında katledilen şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz,   duruşma sonrası İLKHA mikrofonuna konuşarak önceki duruşmayla bu duruşmanın aynı olduğunu, hiçbir gelişmenin olmadığını söyledi.

“Hırsız mağdur diyorlar, hırsız hiç mağdur olur mu?”

Sanıklardan birinin hırsızlıktan dosyası olduğunu söyleyen Gökgöz, “En çok zoruma giden, sanık avukatı hırsız olan sanığın mağdur olduğunu söylüyor. Hırsız hiç mağdur olur mu ? Biz mi mağduruz yoksa o hırsızlar mı? Bu karda, kışta 1,5 yıldır sürekli git gel yapıyoruz. Soruyorum şimdi biz mi mağduruz, yoksa o hırsız olan sanık mı mağdurdur?” diyerek tepki gösterdi.

Artık bir karar verilmesi gerektiğini kaydeden Gökgöz, “Bugün bir karar verilseydi de kurtulsaydık. 25 Ocak`ta yine buradayız. Sürekli git gel, git gel yani bunun anlamı nedir? Delil eksikliği var diyorlar. Hepsini tamamlayın kardeşim. Bu karda kışta gidip geliyoruz.”şeklinde konuştu.

“Bu çocuklarımız kendi kendine mi öldü?”

Geçen mahkemeyle bu mahkeme arasında hiçbir farkın olmadığını söyleyen Gökgöz, “Mahkemeler birbirinin devamı olmaktan öteye geçmiyor. Bunların hepsi senaryodur. Peki, bu çocuklarımızı kim öldürdü? Bunlar mağdur ise, sanık değillerse bu çocuklarımızı kim katletti? O zaman gerçek katilleri bulun. Bu çocuklarımız kendi kendine mi öldü? Binalardan düştü, paramparça oldu, yakıldılar kendi kendine mi yakıldı yani? Herkes biliyor ki bunlar yaptı.” diye konuştu.

“Sanıklar cezaevi aracına binerken ‘iyi ettik öldürdük` diyorlar”

Sanıkların arabaya binerken suçlarını itiraf niteliğinde konuştuklarını ifade eden Gökgöz, “Birde bu sanıklar cezaevi aracına binerken, ‘iyi ettik öldürdük, yine öldüreceğiz` şeklinde söylüyolar. Ve bunu hakim de biliyor savcı da avukatları da biliyor ki bunlar suçludur. Yeter artık bizi götürüp getirmeyin bir kere de ceza verin kurtulalım.” diye tepki gösterdi.

“Türkiye`de hak- batıl savaşı var”

Şehit Yasin Börü`nün amcası Mustafa Börü de Türkiye`de hak - batıl savaşı olduğunu, 6-8 Ekim`de yapılan zulmün İslam`a ve tüm Müslümanlara yapıldığını dile getirerek,  “Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilişine gelince,  Allah onları seçti aldı. Aslında onlar hedef değildi. Hedefleri Yasin Börü ve arkadaşlarının temsil ettiği insanlardı, yani bütün Müslümanlardı.” dedi.

“Hükümet asıl hedefin Müslümanlar olduğunu daha yeni fark etti”

Devletin ve hükümetin asıl hedefin Müslümanlar olduğunu daha yeni fark ettiğini belirten  Börü, “Biz en başından beri diyoruz ki, hedef Müslümanlardır. Ve bu kardeşlerimiz de Müslüman oldukları için öldürüldüler.  Müslümanlar birlik ve beraberlikten bahsediyorsa, unutmasınlar ki bütün kutsalları o gün ayaklar altına alınmıştı. Bütün kutsalları parçalanıyordu ve kutsallarına sahip çıkanlar da parçalanıyordu. Bundan dolayı davaya daha çok sahip çıkmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

(Zeki Aras- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir