• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Köy okulundaki öğrencilere giyim ve kitap yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da Güneydoğu Anadolu Turizm Otel İşletmeciler Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, ‘Karanlığa Bir Işık da Sen Yak` projesi kapsamında Batman`ın Gercüş ilçesine bağlı Çukuryurt (Mıkelbe) köyündeki okulda eğitim gören İlk ve Ortaokul öğrencilerine giyim, kırtasiye ve kitap dağıttı.

Yaptığı yardımla ilgili açıklamada bulunan GATOB Başkanı Hüseyin Aslan, ‘Karanlığa Bir Işık da Sen Yak` projesi kapsamında yüz öğrenciye giyim, kırtasiye ve kitap bağışında bulunduklarını söyledi.

Bir hafta içerisinde yaklaşık 10 bin yetim öğrenciye giyim yardımında bulunacaklarını belirten Aslan, “Karanlığa Bir Işık da Sen Yak` projesi kapsamında bugün Batman`ın en ücra köyündeyiz. Buradaki öğrenci kardeşlerimize mont, kazak ve hırka getirdik. Ayrıca kırtasiye malzemesi ve kitap verdik. Özellikle en ücra köylerine gidip, buradaki öğrenci kardeşlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Daha önceki projemizde de Şırnak, Cizre, Silopi gibi yerlere gitmiştik. 250 bine yakın kitap dağıtmıştık. Bugün de buradayız. Yaklaşık 10 bin öğrenci kardeşimizi giydireceğiz. Şu an burada 100`e yakın öğrencimizi giydirdik.” dedi.

Kendilerine yardımda bulundukları için GATOB Başkanına teşekkürlerini ileten Çukuryurt İlk ve Ortaokul Müdürü Kudbettin Çelik, “Kışı yaşadığımız için köy şartları biraz zor. Ekonomik durumları düşük olan çocuklarımız için bu vesileyle sosyal medya üzerinden Hüseyin beye ulaştık. Taleplerimize karşılık verdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Okulumuza geldiler, çocuklarımıza mont, kazak, kırtasiye malzemeleri, kitap yardımında bulundular.” diye konuştu.

Kendilerine yardım yapılan öğrenciler de sevinçlerini dile getirerek, mutluluğunu paylaştılar.(M.Fatih Akgül, M.Sait Çelik-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir