• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kış mevsiminde şire ürünlerine ilgi arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ ve köylerinde soğuk kış gecelerinin vaz geçilmez yemişleri olan orcik, pestil, ceviz, kuru üzüm ve kuru dut Tarihi Kapalı Çarşı esnafının tezgâhlarında yerini aldı.

Kış mevsiminin vazgeçilmezi ve insan vücudunu sıcak tutan üzüm pekmezi başta olmak üzere şire türlerinin enerji kaynağı olduğunu ifade eden aktarlar, cevizli sucuk, muska, pestil ve kuru üzüm gibi şire türlerinin soğuklara karşı vücudu dinç tuttuğunu ve bu ürünlerin kış mevsiminde bol tüketilmesi gerektiğini belirttiler.

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan vitamin deposu el yapımı yöresel şire ürünlerine ilginin fazla olduğunu söyleyen Elazığ Kapalı Çarşı Esnafından Eyüp Kazancı, yöresel ürünlere artan ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Kazancı, "Başta üzüm orciği olmak üzere yöresel ürünlere ilgi arttı. Özellikle üniversite öğrencileri çok beğeniyor. Vatandaşlar gelen misafirlere hazır gıdaları ikram etmektense bu yöresel ürünleri ikram etmeyi tercih ediyor. Soğuk kış günlerinde tüketilen ürünler bizimde iş yapmamıza vesile oluyor." dedi.

Elazığ'ın yöresel ürün ve baharatlarını sattığını ifade eden bir başka esnaf Yasin Turgur ise "Dışarıdan gelen vatandaşlara orcik, pestil, dut gibi ürünleri satıyoruz. Bu ürünler sağlıklı olduğu için vatandaşlar daha çok tercih ediyor. Kış mevsiminin etkili olmasıyla birlikte özellikle orcik çok talep ediliyor” diye konuştu. (Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir