• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Adalet duygusu zedelenmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün katil zanlılarının yargılandığı davayı izleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dava sürecinde adalet duygusunun zedelendiğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısıyla sokağa çıkan PKK/HDP`liler tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihli olaylarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 11`inci duruşması sona erdi.

Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, 21'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 25 Ocak 2017 tarihine ertelendi.

Ertelenen duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçen duruşmadan bu yana çok fazla bir şey değişmediğine işaret etti

Sürecin uzamasıyla adaletin geciktiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Bir tanığın ifadesinin alınması bir HTS raporunun gelmesi, bir adli tıp raporunun alınması çok uzun zaman alabiliyor. Ve adalet gecikiyor. Soruşturma aşamasında da yine yapılan çok büyük yanlışlardan dolayı çok ciddi eksiklikler var.” diye konuştu.

Dava dosyasında o gün sadece sokakta olan bizatihi tetikçilik yapan insanların yargılanıp ceza almasının kamuoyunu tatmin etmeyeceğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Adalet duygusu zedelenmiştir. O insanları sokaklara salanlar ve bütün vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamakla görevli olanlar ve onları idare edenler. Bu görevlerinde bir kusurları, ihmalleri ve kasıtları var mıdır? Yok mudur? Bu husus araştırılmadan bu dava tamamlanmış olmayacaktır. Bu dava bitse de şuanda yargılananların bir kısmı veya tamamı ceza alsa da dediğimiz diğer yönleriyle iyice soruşturulup açığa çıkarılmadan ve hak eden herkes cezasını almadan bizler bu davanın peşini bırakmayacağız. Davaya ilgisini devam ettiren, ısrarla adaleti arayan herkese teşekkür ediyoruz.”ifadelerine yer verdi. (Zeki Aras –İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir