• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
Halktan İETT`ye AKBİL tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alkolü içecekler ve kumara teşvik edici şans oyunlarını oynatan yerlere İEET tarafından AKBİL satışı ve dolumu bayiliği verilmesine İLKHA'ya konuşarak tepki gösteren vatandaşlar, yetkililere seslenerek yediden yetmişe herkesin dolum için uğradığı bu yerlere bayilik verilmemesi gerektiğini ifade ettiler.   

İETT`nin yönetmenliğinde AKBİL bayiliği yapmak için başvuruda bulunan iş yerlerinde olmaması gereken kriterlerden birinin de; “Elektronik kartların satış ve dolum yapılacağı bölümün ayrı olmaması halinde, 18 yaş altı kesimin giremeyeceği, aile ve toplum yapısına zarar verici, kumar, kumara teşvik edici şans oyunları ve benzeri (at yarışı, futbol bahisleri) oyunların oynatıldığı, alkol içilen ve satılan bir yer olmaması” ifadesinin yer almasına rağmen, İstanbul`un birçok yerinde tekel bayilerinde ve sayısal loto oynatılan yerlerde AKBİL bayiliği verilmektedir.

Şans oyunlarının oynatıldığı ve içki satışının gerçekleştiği yerlere AKBİL dolum bayiliğinin verilmesine tepki gösteren Ramazan Eser adındaki vatandaş bu tür yerlerden bayiliklerin alınması gerektiğini söyleyerek yetkililere seslendi.

Eser; “AKBİL dolumu genel olarak tüm vatandaşların kullanmış olduğu bir şeydir. Lakin dinimize göre haram olan bir şey satan mekânlardan alış veriş yapmak da uygun değildir. AKBİL dolum satış bayiliğinin böyle içkili mekânlara verilmesini dinimiz gereği ve bir vatandaş olarak uygun görmüyorum. Bizim Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ehli iman insanlar. Kendilerine bu durum gündeme getirildiğinde ilgileneceklerini yakinen inanıyoruz. Böyle mekânlardan AKBİL satışının kaldırılmasını kendilerinden istirham ediyoruz.” dedi.

“Devlet vatandaşları aile ve toplum yapısına zarar verici yerlerden uzak tutmalı”

Osman Yurtsever adlı başka bir vatandaş ise, haram olan içki ile kumarın bulunduğu yerlere AKBİL için mecburen girip çıkmaktan dolayı rahatsız olduğunu belirterek şu ifadeleri kulandı: “AKBİL dolum yerlerine gençler, çocuklar girebiliyor. Bu da bir zaman sonra içkiye ve şans oyunlarına karşı bir merak ve özenti oluşturabiliyor. Ben bunu uygun görmüyorum.  İşte bu tür ortamlardan uzak durulmalı.” şeklinde konuştu.

Lise öğrencisi Mehmet Terlemez ise namaz kılan herhangi bir bireyin içki satan ya da sayısal loto oynatılan mekânlardan alışveriş yapmayacağını belirterek, yetkililerin de bu konuda muhafazakâr insanları düşünerek AKBİL dolum satışının bu tür yerlerden kaldırılması gerektiğini ifade etti.  (Ahmet Karakaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir