• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Edremit`ten Halep halkına 3 yardım TIR`ı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Halep kentinde yaşanan dramdan dolayı Edremit Kaymakamlığı ile belediyenin öncülüğünde, halkın desteğiyle 3 TIR yaşam malzemesi toplandı. Yardımlar, Halep'ten tahliye edilerek sınırdaki mülteci kamplarına yerleştirilen sivillere ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde uğurlandı.

Edremit Ulu Camii önünde düzenlenen uğurlama töreninde Kur`an tilavetinin ardından, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Edremit İlçe Belediyesine atanan Edremit Kaymakamı Atif Çiçekli bir konuşma yaptı.

Halep`te yaşanan dramı anımsatan Çiçekli, başlatmış oldukları kampanya hakkında bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı; “Bilindiği üzere Halep`te çok ciddi bir dram yaşanıyor. Bizler de Halepli kardeşlerimize ne yapabiliriz şeklinde düşündüğümüzde tüm Türkiye`de olduğu gibi Edremit`imiz de bir seferberlik başlattık. Bu çerçevede Edremit Kaymakamlığımız, belediyemiz, müftülüğümüz ve ilçemizdeki kamu tüzel kişileri, özel hukuk tüzel kişileri ile Edremit halkımızın tümü yardım çağrımıza karşılık verdi. Bu doğrultuda çok ciddi bir yardım toparladık. Yardım çağrımıza cevap veren bütün vatandaşlarımıza, kamu kurumlarımıza öncelikle hassaten teşekkür ediyorum. Allah herkesin yardımını kabul etsin.” dedi.

Bir vatandaşın göndermiş olduğu yardım kolisinde çıkanlar karşısında duygulandığını dile getiren Çiçekli, “Her taraftan gelen yardımlar kıymetlidir. Hepsi çok güzel ama sosyal medyadan da paylaştım. Suphan, Hacıbekir ve Kurubaş mahallelerimizde gelen yardımlar 'az veren candan' misali beni çok duygulandırdı. Özellikle bir büyüğümüzün gönderdiği bir kolinin içinden 5 tane lavaş ekmek, 2 kilo portakal ve 1 buçuk kilo bulgur… Bunu gördüğümde tüylerim diken diken oldu! Diyecek bir söz bulamadım, gözlerim doldu.” diye konuştu.

Uğurlama töreni Edremit İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk'un yaptığı dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir