• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
`Bir yılı aşkındır tatmin edici bir sonuca ulaşılamadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün katil zanlılarının yargılandığı davanın bir yılı aşkın bir süredir devam ettiğine işaret eden müşteki avukatlardan Hasan Bozdaş, şu ana kadar mağdur yakınlarını tatmin edecek herhangi bir gelişmenin olmadığını kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısıyla sokağa çıkan PKK/HDP yandaşları tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihli olaylarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 10`uncu duruşması sona erdi.

Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 25 Ocak 2017 tarihine ertelendi.

Ertelenen duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan müşteki avukatlarından Hasan Bozdaş, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin Ankara 2.ağır ceza mahkemesinde görülen davanın 10`uncu duruşmasının gerçekleştiğini belirtti.

Davanın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen hem soruşturmanın hem de kovuşturmanın halen mağdur ailelerini ve maktul vekillerini tatmin etmediğini ifade etti.

Bugünkü duruşmada sanıkların personel yetersizliği nedeniyle duruşma salonuna getirilmediğini hatırlatan Bozdaş, bir takım DNA analizlerinin de mahkeme heyetine ulaşamadığını aktardı.

Mahkemenin müzekkere yazmasına rağmen ara kararların yerine getirilemediğini belirten Bozdaş, "Mütalaa verilmesi gereken bu duruşma da maalesef biz mütalaa alamadık ve mahkeme 25 Ocak`a ertelendi. 25 Ocak`a kadar bu eksik hususların giderilmesini bekliyoruz.  25 Ocak`tan sonraki süreçte ise Cumhuriyet savcısının dosyayı incelemesini ve dosya üzerinde bir mütalaa vermesini bekliyoruz." diye konuştu.

Yargılamanın üzerinden bir yılı aşkın zaman geçtiğini ancak geçen bir yıla rağmen henüz tatmin edici bir sonuca ulaşamadıklarını kaydeden Bozdaş, "Çünkü soruşturma aşaması çok ciddi ihmallerle suiistimallerle doluydu. FETÖ olarak bilinen yapının dosya üzerinden nasıl karartmalar uyguladığı bir takım sanıkları azmettirenleri nasıl geri plana çekerek dosyadan uzak tuttuğuna şahit olduk. Bugün bu aksak soruşturma üzerinden bir kovuşturma yürüyor. Bu aşamada mahkeme de bizler de çok tatmin olmuyoruz." şeklinde konuştu. (Zeki Aras- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir