• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Mahallelinin elektrikle imtihanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Suphan Mahallesi'nde yaklaşık bir aydır devam eden elektrik kesintileri, mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

Mahalle sakinleri, dün gece kopan elektrik telleri nedeniyle çocukların ve araçların geçmemesi için yolu çöp tenekeleriyle kapattı.

Ev sayısı arttığı için mevcut trafonun gerekli enerjiyi sağlayamadığını belirten mahalleli, kopan tellerin kaldırılması ve elektrik kesintileri için yetkililere çağrıda bulundu.

VEDAŞ müşteri hizmetlerini aramalarına rağmen herhangi bir arıza ekibinin gönderilmediğini savunan Ayhan Akbulut, "Öğleden bu yana teller yerdedir. Arıyoruz, 'Kayda alındı' deniliyor ancak ne gelen var ne de giden. İşin en kötü yanı burası öğrencilerin kullandığı yoldur. Öğrenciler akşamüstü bu yolu kullandı. İşin en tuhaf yanı ise VEDAŞ buraya beş dakikalık uzaklıktadır. Eğer arıza ekibi buraya kadar gelemiyorsa bu işte ciddi bir sıkıntı var demektir." dedi.

Kopan tellerden dolayı yolda nöbet tutan Akbulut, yaklaşık bir aydır devam eden elektrik kesintisi sorununun bir an önce çözülmesini istedi.

"Ay sonunda vatandaşa faturaları sormasını iyi biliyorlar"

Akbulut, "Bir aydır sigortalar değiştiriliyor ve patlıyor. Bir türlü çözüm bulamadılar. Ay sonu geldiği zaman vatandaşa faturaları sormasını çok iyi biliyorlar. Bizlere bu konuda mühlet dahi tanımadan elektrikleri hemen kesiyorlar. Bunu yapmasını biliyorlar ama gelip bu yerdeki kabloları kaldırmasını bilmiyorlar. Hemen arka tarafımızda yüksek gelirim panosu vardır. Çarpma durumunda kimse buradan kurtulamaz. Millet burada sopa ile telleri kaldırıyor, o şekilde geçebiliyor. Bizler buranın daha fazla nöbetini tutamayız. Birazdan herkes dağılıp eve gidecek. Ondan sonra VEDAŞ gelip kendisi nöbet tutsun." ifadelerini kullandı.

"Bunun hesabını kim verecek?"

Kopan tellerin elektrik akımına kapılabilme ihtimaline tepki gösteren Köroğlu Işıldar ise "Öğleden bu yana bu kablo bu şekildedir. Genel merkezini arıyoruz. Yetkililer, 'Biz arıza kaydı oluşturduk' diyorlar ama ne yazık ki gelen giden yoktur. Kopan teller bir vatandaşın çocuğuna zarar verirse bunun hesabını kim verecek? Kimse bu konuyla ilgili bize yanıt vermiyor. Sorunun bir an çözülmesi için yetkililere sesleniyoruz." şeklinde konuşuldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir