• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
PKK'ye ait sığınaklar tespit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Hasankeyf ve Sason ilçelerinde yapılan operasyonlarda PKK'ye ait olduğu değerlendirilen 3 sığınak tespit edildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, söz konusu materyallere el konulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "26 Aralık 2016 tarihinde Batman-Hasankeyf Karayolu üzerinde yapılan arama ve kontrollerde Suçeken köyü ile Urganlı köyü arasında kalan Seremahat mevkiinde toprağa gömülü vaziyette el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan 2 adet piknik tüpü, 2 adet koli bandı, bir top kablo, 10 adet orta boy pil, bir adet infilak fitili, bir adet küçük boy ticari patlayıcı kırmızı ve beyaz renkli kablo, bir adet büyük boy ticari patlayıcı kırmızı ve beyaz renkli kablo ve su termosu içerisinde yaklaşık 10 kilogram olduğu değerlendirilen amonyum nitrat ele geçirilmiştir." denildi.

Urganlı köyünde bir evde yapılan aramada 40 kilogram amonyum nitrat ele geçirilerek olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı ile malzemelere el konularak gerekli tahkikatın başlatıldığı ifade edildi.

27 Aralık'ta Sason ilçe kırsalında PKK'ye yönelik operasyon yapıldığının bildirildiği açıklamada, PKK tarafından kullanılan 3 sığınakta yapılan aramalarda 2 akü, örgütsel doküman ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir