• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
Öğrencilere yılbaşı uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gönderilen yazıda, şifahi şikayetlerden dolayı öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edebilecek ya da özendirebilecek, eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı adı altında öğrencileri ekonomik durumlarına göre farklı algılara sokabilecek etkinliklerden kaçınılması istendi.

Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü, bugün özel ve resmi okul müdürlerine yeni yıl kutlamaları ile ilgili uyarı niteliğinde resmi yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, "Müdürlüğümüze şifahi olarak bildirilen şikayetlerden anlaşıldığı üzere; mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayan, değer yargılarımızdan uzak, bazı kutlamalar için öğrencilerin özendirildiği ve öğrencilere yönlendirmeler yapıldığı bilgileri ve şikayetleri gelmektedir. Dönem ve yıl sonu olması nedeniyle dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edebilecek ya da özendirebilecek, eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı adı altında öğrencileri ekonomik durumlarına göre farklı algılara sokabilecek (yılbaşı hediyeleşmesi, çam süslemesi, Noel baba figürü vb.) milli ve manevi değerlerimizden uzak etkinliklerin yapılmaması ve bir aksaklığa mahal verilmemesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim. İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan" denildi.

Tepkiler CHP ziyniyetini taşıyanlardan geldi

Veli-Der Marmaris Şube Başkanı Özgür Çağlı, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü ile Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar tepkilerini ortaya koymaktan geri kalmadılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir