• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Minik öğrencinin yaptığı `Engelsiz Tavaf` projesi ilgi odağı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliğinde Şanlıurfa Osman Ertörer Ortaokulundan Muhammed Ali Çolak`ın Kâbe`de her yıl yaşanan izdihama dikkat çekmek amacıyla yaptığı ‘Engelsiz Tavaf` projesi, katılımcıların ilgisini çekti.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin el emeği göz nuru yapmış olduğu 100 projenin sergilendiği şenlikte Şanlıurfa Osman Ertörer Ortaokul Öğrencisi Muhammed Ali Çolak`ın yapmış olduğu ‘Engelsiz Tavaf` projesi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Hac vazifesi sırasında her yıl binlerce hacı adayı ezilme tehlikesi geçiriyor. En çokta yaşlı ve engelli hacılar bu durumdan olumsuz etkileniyor. Buna dikkat çekmek adına yaptığı projenin, dedesinden ve ninesinden esinlenerek yaptığını söyleyen Çolak, engelli ve yaşlı hacılar için ‘Engelsiz Tavaf` projesinin daha iyi olacağını ifade etti.

Yapılan projeye göre Kâbe`nin etrafındaki çarklar sayesinde engelli ve yaşlıların Kâbe tavafı sırasında ezilme tehlikesi yaşamamaları ve rahat bir şekilde tavaflarını yapması için tasarlanmış. Yaşlı ve engelli hacılar bu çemberin üzerine çıkarak zorluk yaşamadan Kâbe tavafını gerçekleştirmiş olacaklar.

Yapılan ‘Engelsiz Tavaf` projesi, şenliği gezmeye gelen yabancıların ve çocukların da büyük ilgisini çekerken birçok kişinin fotoğraf çektiği görüldü.

Proje ile ilgili bilgi veren Projeden Sorumlu Danışman ve Fen Bilgisi Öğretmeni Dilek Taş, Proje`nin amacının hac ibadeti sırasında engelli ve yaşlıların ezilme tehlikesi yaşamamaları için yapıldığını belirtti. (Ramazan Casuk-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir