• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
`Mehmet Akif İslam ve Kur`an şairidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy`un vefatının 80`inci yıldönümü münasebetiyle “Asım'ın neslinden Akif`e selam olsun” adlı program düzenledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Şair ve Yazar Mehmet Atilla Maraş katıldı.

Bugün Türkiye`nin her tarafında Mehmet Akif Ersoy`un çeşitli etkinliklerle anıldığını belirten Maraş, ayrıca İstiklal Marşı`nın yazıldığı Tacettin Dergâhında da bir etkinliğin yapıldığını hatırlattı. Mehmet Akif Ersoy`a Müslüman bir şair olarak baktıklarını kaydeden Maraş, şiirlerinin hayatla içi içe olduğunu söyledi.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Maraş, Mehmet Akif Ersoy`un bir dava adamı olduğunu söyledi. Maraş, “Bilindiği gibi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı`nın, istikbalimizin, aynı zamanda bir İslam ve Kur`an şairidir. O`nun Safahat adlı kitabı çok önemlidir. Bugün en çok okunması gereken kitaptır. Mehmet Akif Ersoy, özü ve sözü bir ve inandığı gibi yaşayan bir dava adamıdır. O`nun mısralarını okuduğumuz zaman, özellikle Safahat`ın Asım`ın neslini okuduğumuz zaman bugünleri anlatıyor gibi… O günlerde de ülke bir takım açmazlara girmişti. Türkiye büyüdü be gelişti ancak henüz kendine gelemedi.” dedi.

“Yaşasaydı aynı şeyleri yine söylerdi”

Emperyalist güçlerin geçmişte yaptıklarının aynısını bugün de yaptığına dikkat çeken Maraş, “15 Temmuz hadisesi, içeri ile ilgili bir iş değil tamamen dışımızda bağlantıları olan emperyalistlerin tertiplemiş olduğu oyunlardan bir tanesidir. Bizim coğrafyamız, emperyalist güçlerin iştahını çeken bir bölge, tarih boyunca bu hep böyle olmuştur. Haçlılar hiçbir zaman bu bölgeden çekilmemiştir. Anadolu`ya 7 defa haçlı seferleri olmuştur. İşte bu 15 Temmuz`da o haçlı seferlerinin birinin tertibi sanki. Dolayısıyla Mehmet Akif, o gün ne gibi şeyler söylemiş ise yaşasaydı bugün de aynı şeyleri söylerdi.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir