• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Mardin eski müftüsü personele veda etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 6 yıldır Mardin İl Müftülüğü görevine yürüten Dursun Ali Coşkun`un Mersin İl Müftülüğüne atanması üzerine veda programı düzenlendi. Müftülük Toplantı Salonunda yapılan programda Müftü Coşkun, din görevlilerinden helallik istedi. 6 yıl boyunca birlikte görev yaptıklarını hatırlatan Coşkun, din görevlilerine çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Görev yaptığı süre boyunca çeşitli zorluklara beraber göğüs gerdiklerini söyleyen Coşkun, “Nusaybin, Dargeçit, Derik gibi ilçelerimizde terör örgütünün yaptığı hendek ve barikatlarla camilerimiz ya yıkıldı ya da onarılmaz hale geldi. Buna rağmen din görevlileri olarak birlikte daha iyiyi inşa çalışmasına hemen başladık ve bu yaraları devletimizle, Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte sarmaya çalışıyoruz. Bir badireyi atlattık derken 15 Temmuz gecesi karşımıza başka bir terör örgütü FETÖ/PDY kanlı darbe girişimine maruz kaldı. Bu darbeye de en başında karşı çıkan yine din gönüllüsü kardeşlerim oldu. Okudukları selâ ve ezanlar sabaha kadar milletimize güç ve moral olmuştur. Bu nedenle din görevlisi arkadaşlarımızın daha fazla çalışmaya daha fazla okumaya ve bulundukları mahalle ve köylere büyük bir örneklik, rehberlik göstermesi gerekmektedir. Mardin gerçekten çok örnek bir şehir ve ben burada görev yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Hepinize katkılarınız için teşekkür ediyorum. Varsa benden yana hakkım helal olsun siz de haklarınızı helal edin. Bundan sonra Mersin`de bir eviniz var herkesi beklerim. Bundan sonraki hayatınızda size ve ailelerinize hayırlı başarılar dilerim. Allah`a emanet olunuz.” dedi.

Din görevlileri adına konuşan Fuat Yağcı Cami İmam hatibi Hasan Yenigün ise Müftü Coşkun`a bundan sonraki görevinde başarılar diledi.

Program sonunda Müftü Coşkun, personel ile tek tek vedalaşarak görev yerlerine uğurladı. (M. Salih Keskin – İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir