• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Birecik`te 34 kişi soba`dan zehirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birecik merkez ve köylerinde gece etkili olan poyraz nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çoğu çocuk olmak üzere toplam 34 kişi Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlendiklerini son anda fark eden ailelerden bazıları kendi imkânlarıyla, bazıları da evlerine gelen ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesi'ne getirildi.
Hastaların bulantı, kusma, baş ağrısı ve baygınlık gibi şikâyetleri  olduğu,  Acil serviste hastaların ilk müdahalelerinin hemen başlanarak kan tetkiklerinin alındığı, gerekli görülen hastaların da servislere nakledildiği öğrenildi.

Birecik Devlet Hastanesi'ndeki servislerde yer kalmadığı, kimi hastaların sandalyelerde, kimilerinin de   yataklarda 2`şerli yatarak  tedavi gördükleri gözlendi.  

Karbonmonoksit gazından zehirlenen Abdurrahman Güneş, “Saat 03.00 sıralarında oğlumun ağlama sesiyle uyandım.  Aniden çocuk kusmaya başladı. O sırada zehirlendiğimizi anladım ve hemen kendi imkânlarımla Hastaneye geldim. Çok şükür korkulacak bir şey olmadı.” dedi.  (Bahattin Coşkunkan İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir