• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
"Kalifiye eleman sıkıntısı okul-sektör işbirliğiyle aşılabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile “ Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları” konusunda işbirliği` protokolü imzalandı.

GTB `de gerçekleştirilen imza törenine GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aytaç Karaca katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Okul-Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları" konulu genelgenin 1 Kasım 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini anımsatan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Bu genelge sayesinde her platformda eksikliğini dile getirdiğimiz sanayide kalifiye eleman sorununa çözüm bulunacağına inanıyoruz. Genelge kapsamında uygulanacak olan ortak  ‘Yönetim Kurulu` modeli ile teknik ve mesleki liselilerin istihdamı daha da kolaylaşacak.”dedi.

Meslek liselerini daha cazip ve daha aktif hale getirecek tüm çalışmalara her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Tiryakioğlu, bu işbirliği protokolüyle öğrencilerin eğitim durumlarının iyileştirilmesinden, istihdam ve stajlarına varana kadar pek çok önemli konuda okul idaresiyle ortak kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini vurguladı.

Tiryakioğlu, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzaladıkları protokolün 5 yıl süreyle geçerli olduğunu ve bu alanda işbirliğini sürekli hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aytaç Karaca`da imzalanan protokolün iş ve eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir