• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

SÜTAŞ`ın Bingöl`e aldığı yatırım kararını değerlendiren Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, yatırımın gerçekleşmesi halinde Bingöl`de sadece hayvancılığın değil tarımın da gelişeceğini söyledi.

Bingöl ekonomisinin hayvancılık ile gelişebileceğine dikkat çeken Karaarslan, “Bingöl`ün coğrafi yapısı hayvancılığa oldukça müsait. Geçmiş yıllarda da bilindiği gibi Bingöl ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyordu. 90`lı yıllarda hayvancılık giderek zayıflamaya başladı ve 2000`li yıllarda neredeyse bitme aşamasına geldi.” dedi.

Hayvancılığın Bingöl`ün lokomotif sektörü olduğuna dikkat çeken Karaarslan, “SÜTAŞ yatırımı ile Bingöl`deki hayvan varlığı ciddi oranda artacak binlerce insanımız doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sahibi olacaktır. SÜTAŞ`ın geçtiğimiz yıl Bingöl`den sadece süt toplaması dahi hayvancılığa doğrudan etki etmişti.” diye konuştu.

Karaarslan, SÜTAŞ`ın fabrika kurması ile birlikte Bingöl`e daha büyük katkılar sağlayacağını belirtti. SÜTAŞ`ın istihdamı da etkileyeceğini anlatan Karaarslan, “SÜTAŞ sayesinde çiftçilerimize de yeni çalışma alanları doğacaktır. Bingöl`de ekilmeyen araziler çiftçilerimizin maharetiyle yem bitkileri ekilerek ciddi bir katma değer sağlanabilir. Çiftçilerimiz ektiği yem bitkilerini bu sayede pazarlama sıkıntısı da yaşamayacaktır. Bingöl`e yatırım kararı alan SÜTAŞ sadece hayvancılığı geliştirmeyecek, yem bitkileri üretimini de artıracaktır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)