• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
El Veliyy (cc)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ESMA'UL HÜSNA - EL CEMİL /DOĞRUHABER

Kul için Allah`tan daha güzel dost, daha güzel vekil, daha güzel yardımcı var mıdır?

Elbette yoktur. Allah sevdiği kullarının dostudur. O`nun dostluğu mahlukatın dostluğuna da benzemez. O dostlarını aziz eder, düşmanlarını da zelil eder. Hazreti İbrahim`in başına dostluk tacını koyduğu gibi, Nemrutları da kahra uğratmıştır.

Alemde O`nun dostları, insanlar arasında, yıldızlar arasındaki ay mesabesindedirler. Allah Teala onlara yardım eder, gönüllerini marifetinin nuru ile doldurur, dünya onları ağına düşüremez, şeytan onların yolunu vuramaz.

Allah dostları, bir başka dost tanımaz ve aramazlar. Ve onların hiç kimseden korkusu olmaz. Onlar ahirette de korku ve hüzün yüzü görmezler.

Ve Allahü Teala ferman ediyor:

“Biliniz ki, Allah`ın velileri (dostları) için hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır.” (Yunus 62)

Adamın biri bir gün, Mümşâd Dîneverî Hazretlerinin huzuruna geldi, bir derdi vardı:

“Efendim” dedi, “bana dua edermisiniz?” Hazret, adamın bu hâli karşısında tebessüm etti. “Ey genç adam! Git Allah`ın huzuruna, çık o huzuru İlahi`ye. O vakit benim duama ihtiyacın kalmaz.”

Genç adam sordu:

“Allah`ın huzuru neresidir? Hazret:

“Senin, senlikten çıktığın, Hakk ile kâim olduğunu anladığın yerdir. Yani Allah dostluğuna gönül açtığında her iş tamamdır.”

Biliriz ki sevenler, sevdiklerinin ismini dillerinden düşürmezler. Maşuk Allahü Teala olunca, aşık O›nsuz durabilir mi? Kur`an-ı Kerimin beyanıyla, “Vallâhü veliyyü`l-mü`mi-nîn” Allah mü`minlerin dostudur.

Sevilmeye ve dostluğu kazanılmaya en lâyık olan da elbet O`dur.

Ey can aleminin kuşu! Ben sana ne diyeyim? Sen kanadını dost yolunda vur ve ondan başka dost arama...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir