• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Akdeniz kıyıları, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Akdeniz Bölgesi'nin yükseklerinde (Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda bir ile 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin doğu kesimlerinin gece saatlerinden sonra Çanakkale'nin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, yağış alan yerlerin yüksek kesimlerinde ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı bekleniyor.

Ege: Parçalı, iç kesimlerinin çok bulutlu, İzmir'in kuzey kıyılarının gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin orta ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde (Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri)bu sabah saatlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde sis ve pus bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, Sinop ve Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Bingöl ve Hakkâri çevrelerinin karla karışık yağmur ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, batısının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. 11°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3°C

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 9°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 8°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu 7°C

Kars: Parçalı ve çok bulutlu -5°C

Muğla: Parçalı bulutlu 9°C

Zonguldak: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir