• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Eğitimlerini tamamlayan genç girişimcilere sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uygulamalı Girişimcilik sertifika töreninde bir konuşma yapan  Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye`nin son zamanlarda büyük atılımlar yaparak, yapılan işin sertifikasyonunu da ortaya koyduğunu belirtti.

Konuşmasında girişimci adaylarına seslenen Rektör Gür, “Ölçülebilir kriterlerle uluslararası arenada yapabilirlik ölçünüzü ortaya koyuyorsunuz. Bu açıdan devletimiz son zamanlarda belirlediği hibe türü kredilere ön şart olarak mutlaka yapılacak işleri Türkiye ve dünya çapında bilinebilirliği açısından bir sertifikasyona programı koymuştur.”dedi.

Gür, “Girişimci olacaksanız mutlaka bunun bir eğitimini almış olmanız gerekir. Bu program da bu kapsamda olup, eminim ki sizlere yeni girişim alanları açmakta yardımcı olacaktır. Eğer girişimci ruhunuz varsa, bunu eğitimsel faaliyetler içerisinde daha da geliştirebilirseniz, yaratıcı zekanız aynı zamanda aldığınız eğitiminiz ve cesaretiniz, bu üçü bir araya geldiğinde, devletin size sağladığı bir küçük dokunuş desteğiyle çok harika işler çıkarabilirsiniz.”ifadelerini kullandı.

Bu tür eğitimlerin birçok yerde alınabileceğini, fakat üniversite çatısı altında alınan eğitimin biraz daha farklı olduğunu ifade eden Gür, bu eğitimi verenlerin aynı zamanda eğitim formasyonu almış ve neyi nasıl aktaracağını bilen insanlar olduğunu ve bu açıdan da üniversiteden alınan bu eğitimin girişimci adaylarına avantaj sağladığını belirterek,  “Bu sertifikasyonun sonunda cesaretinizle, dürüstlüğünüzle, aynı zamanda o girişimci ruhunuzla, güzel işletmeler kuracağınıza ve sizden sonra gelecek kişilere de el uzatacağınıza inanıyorum. Bizim inancımızda şu teori vardır; veren el olmak. Veren el olun, veren el olabilmek için de dürüstçe çalışın ve asla risk almaktan korkmayın.” tavsiyesinde bulundu.

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek ise, KOSGEB olarak son beş yılda ciddi anlamda birçok ilde aktif olarak girişimcilik eğitimlerini vermeye devam etiklerini belirterek, Gaziantep Müdürlüğü olarak da son beş yılda toplamda 11 bin 500 girişimci adayına girişimcilik eğitimini verdiklerini ifade etti. 

Konuşmaların ardından, Girişimcilik Eğitimini tamamlayan genç girişimcilere sertifikaları verildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir