• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal, ABD destekli FETÖ darbe girişimi gecesi üzerinden 2 tank geçmesine rağmen direndiğini dile getirdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayana program, 15 Temmuz için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programın açılışında o gece ile ilgili konuşan Rektör Ramazan Taşaltın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Allah`ın yardımıyla gerçekleşen birçok mucizenin geçmişte Çanakkale Savaşında da yaşandığını örnekler vererek anlattı.

Daha sonra sahneye çıkan 15 Temmuz gecesinde yaralanan Sabri Ünal, o gece yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Ünal, şöyle konuştu:

“Ben bilgisayarımı açınca sosyal medyada boğaz köprüsünün kapatıldığını söylüyorlardı. Önce bir anlam veremedim. Darbe hiç aklımıza gelmezdi.  Daha sonra darbe olduğu söylentileri üzerine alt kata indim. Kardeşlerimi çağırdım, dedim ‘hadi çıkıyoruz darbe olmuş.` 3 dakikada sokağa çıktık. Daha sonra ben kardeşlerimi gönderip yaya olarak giderken tankların geldiğini gördüm. Tanka taş attım, durması için yola çıktım. Ama tank hiç durmadan üzerime geldi. Baktım çarpacak hemen yere yattım iki paletin arasında kalınca hiçbir şey olmadan kurtuldum. Sonra ikinci tank geldi onu da durdurmak istedim, o da üzerime geldi.  Onda da tankın iki paleti arasında kaldım ama kolum paletin altında kaldı ve ezildi. O gece korku nedir anlamıyorduk.”

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın,  İl Müftüsü İhsan Açık, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, STK temsilciler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı programın sonunda Sabri Ünal`a plaket takdim edildi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir