• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
SGK`dan gelir testi borçlularına uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Bitlis İl Müdürü Sadullah Korkut, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında prim borcu olan vatandaşların ‘Gelir Testi` için son dönemece girildiği uyarısında bulundu.

Kanunun yürürlük tarihinden bu yana, daha önce hiç ‘Gelir Testi` yaptırmamış olan vatandaşlar için son tarih 02 Ocak olduğunu belirten Korkut, Şayet borcu olup ta belirlenen tarihe kadar gelir testi yaptıran vatandaşların yeni gelir tespitine göre borçlarının silinebileceğini belirtti.

Korkut, “Genel Sağlık Sigortası kapsamında daha önce gelir testini yaptırıp da borçlu olan vatandaşlarımız için borçlarını yapılandırmak için son başvuru 31.01.2017 tarihine kadar en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimize veya İlçe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize müracaat ederek yapılandırma başvurularını yapmalarını önemle arz ediyoruz.” dedi.

Korkut, yapılacak başvurular hakkında şu bilgileri verdi: "Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan tüm vatandaşlarımızın gelir testi için nüfusa kayıtlı oldukları il veya ilçe kaymakamlıklarına başvurmalarını, yeni oluşan gelir tespitlerine göre işlemlerini yapmalarını önemsiyoruz. Genel Sağlık Sigortası uygulamalarından pek haberdar olmayan vatandaşlarımıza konunun önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Yapılacak bir çalışma ile önümüzdeki dönemde sosyal yardımlaşma kapsamında yapılan gelir tespiti iş ve işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna devir edileceğini ve önümüzdeki süreçte, vatandaşlarımız birçok problemlerle karşılaşmamaları açısından Sosyal Güvenlik Kurumlarına gelerek Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki iş ve işlemlerini takip etmelerini arzuluyoruz." (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir