• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Diyarbakır Müftülüğü`nden Halep`e 6 TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Halep`teki mazlum ve mağdurlar için “Halep`te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan 6 TIR yardım Suriye'nin Halep şehrine gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Halep`te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında, Diyarbakır Müftülüğü koordinesinde toplanan 6 TIR yardım malzemesi Halep şehrine gönderildi.

Yaklaşık 300 bin TL yardım toplandığını belirten Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığımız 2 hafta önce seri usulüyle Halep için yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında bütün camilerimizde şu ana kadar Diyarbakır'da toplanan en yüksek miktarda para toplandı. Yaklaşık 300 TL para toplandı. Bu parayı Diyanet Vakfının ilgili hesaplarına yatırdık. Bu kampanyalar kapsamında halkımızdan 'biz ayni yardım yapmak istiyoruz'  şeklinde yoğun talep gelince bizde bu talebe karşılık verdik. Diyarbakır kendi yaralarını sarmaya çalışırken, diğer taraftan mazlum ve masum kardeşlerinin yaralarını sarmaya çalışıyor.” dedi.

Kampanyaya yoğun ilgi gördüğünü söyleyen İşliyen, “Müftülerimizle bu talep doğrultusunda yardımları sınırlandırma yoluna gittik. Yardımların kuru gıda, un ve battaniye olmasını istedik. Duyarlı halkımız, yine de evlerindeki elektrikli sobadan kıyafetlerine kadar bir takım yardımları getirmiş oldu. Merkez 4 ilçemizde biriktirdiğimiz yardımları şimdi tırlara yüklüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hafta içinde 3 TIR unu Kilis`e gönderdiklerini hatırlatan İşliyen, “Gelen yardımları düzenledikten sonra tırlara yükleyerek 6 tırımızı uğrayacağız. Bu tırları, Cilvegözü`ndeki Reyhanlı`daki Diyanet Büromuza teslim edip Halep`e sokulmasını sağlayacağız. Arkadaşlarımız da tırlara refakat edecek. Bütün halk ve sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.” ifadelerini kullandı.

İşliyen son olarak, “Bir ümmet olduğumuzu, tek vücut olduğumuzu, kardeş olduğumuzu göstermek bakımından Cenab-ı Hak`tan yardımlarımızın kabul olmasını niyaz ediyoruz. Halep başta olmak üzere, Suriye, Irak ve nerede bir mazlum coğrafya varsa oradaki kardeşlerimizin de düzelmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel – İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir