• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
"Özel Tıp Merkezleri usulsüz hasta girişleri yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da ikamet eden Faruk Cengiz adlı vatandaş, kendi ve diğer aile bireyleri adına farklı  “Özel Tıp Merkezleri” tarafından usulsüz hasta girişi yapıldığını iddia ederek, yetkililerin bu suiistimallere yönelik tedbir almalarını istedi.

Birkaç gün önce çocuğunu hastaneye götürdükten sonra ilaç almak için eczaneye uğradığını, burada ilaç parasıyla birlikte daha önce ödenmemiş görünen muayene ücretlerinin istendiğini söyleyen Faruk Cengiz, bunu soruşturduğunda Özel Tıp Merkezlerinin kendileri adına defalarca giriş yaptığını gördüğünü söyledi.

Yüzlerce defa giriş yapılmış

Yaşadığı mağduriyeti İLKHA`ya anlatan Cengiz, “Bundan birkaç gün önce çocuğumu, çocuk hastanesine muayene için götürdüm. İlaçlarını almak üzere eczaneye gittikten sonra ilaçlarda yüksek fiyat çıktı. Bunu sorduğumda çocuğumu özel hastaneye götürdüğümü söylediler. Bunun çıktısını alıp SGK il binasına geldim. Bir de baktım ki benim çocuğum adına, daha doğrusu ailemin geneli adına yüzlerce defa giriş yapılmış. Ancak bu girişlerden tek birisinde bile ailemden kimseyi söz konusu olan Şelale Tıp Merkezine götürmedim. 2016 da bile yüzlerce defa giriş yapılmış. Bu girişler neticesinde sadece bir tanesinde borç çıktı. Diğerlerinde ise anladığım kadarıyla 12 TL`lik katılım payını kendileri ödemişler ki o şekilde bize yansımasın.” dedi.

Bir başka tıp merkezinin daha çocuğunun ismi üzerinden hasta girişi yaptığını ifade eden Cengiz, “Modern Tıp Merkezinin nerede olduğunu ben ve eşim bilmiyoruz. Biraz soruşturduktan sonra evimize kilometrelerce uzaklıkta olduğunu öğrendik. Neden çocuğumuzu evimizin yakınında olan devletin çocuk hastanesinde değil de bu tıp merkezine götürelim. Dolayısıyla yerini bile bilmediğimiz bir yere hiçbir zaman çocuğumuzu götürmedik. Kendimizde hiçbir zaman özel tıp merkezlerinin acillerine giriş yapmadığımız halde özel tıp merkezleri sürekli bizim adımıza giriş yapmışlar.” ifadelerini kullandı.

“80 milyonun alın teri ile ödemiş oldukları vergileri gasp ediyorlar”

SGK`dan aldığı belgelerde sadece bir çocuğu adına değil bütün aile bireyleri adına girişler yapıldığını söyleyen Güneş, “SGK`dan aldığım çıktılarda gördüm ki sadece çocuklarımın adına değil, eşimin adına, benim adıma girişler yapılmış. Yani neredeyse ailede giriş yapılmadık hiç kimseyi bırakmamışlar. Anladığım kadarıyla bunun mağduru sadece ben değilim. Yetkililer maalesef bu konuda gerekli duyarlılığı göstermiyorlar. Eğer göstermiş olsalardı bunlar bu şekilde giriş yapamazlardı. Bu şekilde izinsiz girişler yapılarak halkın alın teri ile ödemiş oldukları vergileri gasp ediyorlar. Bunlar sadece bizim katılım paralarımızı değil aynı zamanda devletin hazinesinden de sürekli para gasp ediyorlar. Bu durumda mağdur olan sadece bizler değil bütün halktır. 80 milyon insanın hakkını gasp ediyorlar.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir