• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Diyarbakır`dan Halep`e 8 TIR yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH tarafından başlatılan ve kimi STK'larında destek verdiği "Halep`e yol açın" kampanyası kapsamında toplanan 8 TIR yardım malzemesi Suriye`nin Halep şehrine gönderdi.

Yardım konvoyunu gönderme törenine, Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan, Yenişehir İlçe Müftüsü Şevki Dilmaç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversitesi öğrencileri katıldı.

Gönderilen yardım tırları hakkında açıklamalarda bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Barış Oktay, Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında 75 ilden 906 TIR yardım yapıldığı belirterek, Diyarbakır'dan ise gönderilecek 20 TIR yardımın gönderildiğini söyledi.

Oktay, “Bizler orada sıkışmış olan yüzbinlerce kardeşimizden 45 binini Türkiye tarafına ve diğer binlercesini çatışmanın olmadığı diğer bölgelere alarak çıkardık. Takas değişim yöntemiyle Halep`te rejimin baskısı altında bulunan kardeşlerimizi çıkarmıştık. Tabi bununla yetinmiyoruz sadece son 2 haftada Halep`e acil yardım ilanı verildiğinden beri Diyarbakır insanları durmadan STK`ları ile beraber çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Şu an 8 TIR hazırladık, İHH olarak son 2 hafta içinde 12 TIR göndermiştik. Bunların 2 tanesi malzeme TIR`ı olup, bu malzemeler gıda ve giysilerden oluşuyordu. Diğer 10 TIR ise sadece un olarak gönderdik. Şimdi bu 8 un TIR`ını da inşallah Diyarbakır`dan uğurlayarak 20`inci TIR`ımızı uğurlamış oluyoruz. Biliyorsunuz Halep`e Türkiye çapında başlayan yardımlar toplam 75 ilden toplam 906 TIR çıktı. Bu tırlardan en yüksek sayıda olanı çıkaran illerden biride Diyarbakır`dır.” şeklinde konuştu.

Toplanan yardım çalışmaları hakkında konuşan Abdullah Recai Hatipoğlu ise Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenledikleri kermeste elde edilen para ile un yardımında bulunduklarını söyledi.

Suriye`deki dramın 6 yıldır devam ettiğini söyleyen Hatipoğlu, “Son haftalarda Rusya, Esed ve işbirlikçilerinin uçaklarının vurduğu kuşatma altındaki Doğu Halep`te artık ekmek çıkaracak hiçbir fırın kalmadı, yaralıları tedavi edecek hastane bulunmuyor. Bu uçaklar bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vurdu. Halep`e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atıldı ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarıldı. Son haftalarda katledilen binlerce insan varken yaralı sayısı tam olarak bilinmiyor. Bu manada Halep direnişi sadece Haleplilerin, Suriye`nin değil; tüm İslâm ümmetinin onur savaşıdır. Çünkü Halep kazanırsa özgür Kudüs`ün yolu açılır. Bu yüzden Halep`i, Musul`u, Gazze`yi savunmak, Diyarbakır`ı savunmaktır.” dedi.

"Bizler de Hz. İbrahim`in kıssasındaki karınca misali safımızı belli edip elimizden geleni yapabilmek adına Dicle Üniversitesi Müslüman Gençliği olarak bu ilke doğrultusunda hareket edip, Halep`teki Müslüman kardeşlerimize gücümüz oranında yardımlarımızı ulaştırmayı kendimize bir görev bildik." diyen Hatipoğlu son olarak şunları kaydetti:

"Bu anlamda bir araya gelip iştişarelerimizi gerçekleştirdikten sonra Halep yararına olacak bir kermes düzenlemeye karar verdik. Dicle Üniveritesi`nde çalışmalarını aktif bir şekilde sürdüren 9 farklı öğrenci kulübü olarak, 'Dicle Üniversitesi Müslüman Gençliği Halep`e ensar oluyor' sloganıyla, 12-16 Aralık tarihleri arasında 5 günlük bir kermes düzenledik. Allah`ın izniyle kermese yoğun bir talep gösterildi. Rabbimize hamdolsun ki kermesten 40 bin TL gelir elde ettik. Kermesten gelen bu geliri 2 TIR una dönüştürüp Suriye`deki Müslüman kardeşlerimize İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla ulaştıracağız inşaallah."

Açıklamaların ardından yardım konvoyu yapılan duanın ardından Halep`e doğru yola çıktı. (M. Hüseyin Temel, Osman Yürür – İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir