• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
El - Metîn (cc)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ESMA'UL HÜSNA / DOĞRUHABER

“Çok sağlam, çok metin.”

Bu ism-i şerîf, “El-Kaviyy” isminin bir benzeridir. Metin, kudret ve kuvvet mânasına gelmektedir. Şu halde Yüce Allah kuvvet ve kudretinde metîn demektir. “El-Kaviyy” ism-i şerifi, kudretinin kemâlini nasıl ifade ediyorsa, “El-Metîn” ismi de kuvvetinin şiddetini bildirmektedir.

O`nun kuvvetinin önünde durabilecek hiçbir şey yoktur. Dağları yerinden söküp bir lâhzada toz etmek, yok etmek O`nun için hiçtir. Hiçbir iş O`na güç gelmez, meşakkat vermez, hiçbir hâl O`nu âciz bırakmaz. O, hem kadir, hem kaviyy, hem de metindir.

O, âleme celâl sıfatiyle tecellî edecek olsa hiçbir şey yerinde kalmaz, felekler feleğini şaşırır. Melekler dehşetin girdabına yuvarlanır, başlarda akıl kalmaz.
Şanı pek yüce olan Allah›ın rahmeti olduğu gibi, gadabı da vardır. Dünyada mü›min, kâfir bu rahmetten istifade eder. Bu rahmet neticesinde kâfirlere rızık ulaşır. Fakat âhirette rahmete, rıdvana, rızaya ancak mü`minler nail olacaklardır. Ne O`nun rahmetinden sevdiklerini mahrum etmeye, ne de gadab ve intikamından kâfir ve zalimleri kurtarmaya kimsenin gücü yetmez.

Biz, kul olarak O`nun rahmetinin gölgesine sığınmak, gadabından da korkmalıyız. Allah korkusu, kulun başında pırıldayan ebediyet tacıdır., Zalimlerden korkup, Allah`tan korkmayanlar yarın kaçacak yer bulamayacaklardır.

Seni tenzih ve tesbih ederiz. Senden başka İlâh yoktur. Sen emansın; bizi cehennem ateşinden halâs et.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir