• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
"Yılbaşını kutlamak Müslümanlara yakışmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanlar arasında yaygınlaştırılmaya çalışılan yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango adıyla kumar oynatılmasına Diyarbakırlılar tepki gösterdi.

Yılbaşı kutlamalarının, batının Müslüman toplumları yozlaştırmak için dayattığı projelerden olduğunu belirten Diyarbakırlılar, İslam dininin yasakladığı bu tür kötülüklerin topluma zarar verdiğini söylediler.

Yılbaşı gecesini ibadetlerle geçirmenin faydalı olacağını dile getiren Ahmet Yüksel, "Yılbaşı Hz. İsa'nın doğum yıldönümüdür. Bugünü salat, selam, gece namazı ve mevlit ile yâd etmemiz gerekiyor. Ancak biz kalkıp da kâfirlerin âdeti olsun diye kendimizi onlara benzetir, çamları süsler, hindiler keser ve Milli Piyangolar alırsak bu durum Müslümanlar için büyük bir vehamettir. Yılbaşında çam süsleyen adam bunu yılbaşı nedeniyle yapmadığını söylüyor. Peki, kardeşim sen yılbaşı dışında şimdiye kadar bir gün çamı süslemedin mi? Allah Resulü, 'Kim kendini bir kavme benzetirse muhakkak onlardandır' der. Kendimizi bir kâfire benzetmemiz büyük bir zillettir, Müslüman'a yakışır durum değildir." dedi.

"Milli piyango bizim milli ayıbımızdır"

Devlet eliyle oynatılan Milli Piyango'nun milli ayıp olduğunu ifade eden Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "Milli piyango bizim milli ayıbımızdır. Aslında son derece utanç bir durumdur. Piyango devlet eliyle oynanan bir kumardır. Piyango, Müslüman'a yakışmayan bir durumdur. 70 milyon içerisinde bir şans var, o da haramdır. Buna rağmen oynamak akıl dışıdır. Bir Müslüman haramdan umut beslememelidir. Haramda ne umut ne de şifa vardır."

Şahabettin Demir, yılbaşı kutlamalarının doğru olmadığına değinerek, "Yılbaşı kutlamak doğru değildir. Allah için ibadet etmek kadar iyi bir şey yoktur. Allah'ın bütün günleri bayramdır bize. Yılbaşı Müslümanların değil.” şeklinde konuştu.

"İnsanların öldüğü bu zamanlarda eğlence yapılması yanlıştır"

Yılbaşı kutlamalarının İslam'a aykırı olduğunu söyleyen Mustafa Ateş, "Bu durumlarda, insanların öldüğü bu zamanlarda eğlence yapılması İslami ve insani olarak yanlıştır. Biz yılbaşı kutlamıyoruz, kutlanması haramdır. Bizim yılbaşımız hicri yılbaşıdır. İnsan, 'Allah için ne yaptım?' diye kendine sorabilmelidir. Ancak bugün kalkıp hindi kesmenin, eğlence yapmanın İslam'la alakası yoktur. Bu Hristiyanların yılbaşıdır. Müslüman kardeşlerim kutlamasınlar." ifadelerini kullandı.

İslam inancına göre, Müslümanların Yahudi ve Hıristiyanlara benzememesi gerektiğini belirten Kemal Erdem, şunları söyledi: "Yılbaşında Müslümanların kendi dinine, özüne bağlı kalması gerekir. Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeyi dinimiz yasaklamıştır. Müslümanların, peygamberini örnek almaları gerekir. Müslümanların kendi bayramları vardır ve herkes bu bayramı kutlamakla yükümlüdür. Yılbaşını kutlamak yerine Mekke'nin fethini kutlasınlar. Yılbaşını kutlamak Müslüman'a yakışmayan bir davranıştır."

“Çoluk çocuğunun rızkını kumara veriyorlar”

Abdullah Bozkuş ise insanların Milli Piyango alıp çocuklarının rızkını kumara verdiğini dile getirerek, "Yılbaşının Müslümanlar tarafından kutlanmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bizim geleneklerimizde, adetlerimizde ve en önemlisi de inancımızda böyle bir kutlama söz konusu değildir. Daha önceki yıllarda kutlama şekillerine bakıyoruz. İçkiler içiliyor, televizyon programlarında gayri İslami programlar yapılıyordu. İnsanlar sabahlara kadar o programları izliyorlardı. Bir de insanlar yılbaşında Milli Piyango alıyorlar. Kumar oynayarak kendi çoluk çocuğunun rızkını kumara veriyorlar. Müslümanların kesinlikle bu tür şeylerden uzak durmaları gerekiyor. Yılbaşı kutlamaları, Avrupa ve batının Müslümanlara bilinçli olarak dayattığı projeleridir.” dedi. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel–İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir