• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Valilikten su tahliyesi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Dicle Barajı'nda su tahliyesi esnasında can ve mal kayıplarının yaşanmaması için dere kenarlarına gidecek veya oralarda bulunan kişilere uyarılarda bulunuldu.

Dicle Barajı havzasına son günlerde düşen yoğun yağış nedeniyle baraj rezervuar alanına yüksek akımlarda su geldiğinin belirtildiği açıklamada, su seviyesinde ani yükselmeler oluştuğu bildirildi.

Açıklamada, "Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suların, can ve mal kayıplarına yol açmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde tahliyesi zorunlu olduğundan 31 Ekim 2016 tarihinden itibaren 20 m3/s ile tahliye çalışmalarına başlanmış olup 22 Aralık 2016 tarihinde tahliye edilen su miktarı 180 m3/s'ye ulaşmıştır. Yağış yoğunluğu ve rezervuara gelen akım miktarına göre tahliye edilecek su debisi yeniden güncelleştirilecektir. Yağışların kesilmesi veya enerji üretimi ile istenen baraj işletme programına uygun seviyeye ulaşılması halinde tahliye işlemine son verilecektir. 2016-2017 döneminde gelebilecek yüksek akımlara bağlı olarak baraj işletme programları çerçevesinde barajlarımızdan zorunlu ve kontrollü olarak su tahliye edilmesi söz konusu olacağından, su tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi açısından vatandaşlarımızın uyarılara riayet etmeleri önem arz etmektedir." denildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir