• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Yakalanan gri listedeki PKK`li hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından, arananlar listesinde gri kategorisinde bulunan PKK'li ile ona yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Batman İl jandarma Komutanlığı unsurları tarafından yapılan operasyon sonucunda İçişleri Bakanlığının 'Aranan Terörist Listesinde' gri kategoride bulunan Mardin Kızıltepe YPS sorumlusu BTÖ mensubu Senar kod adlı Hakkı Turgay ve bu terör örgütü mensubuna yardım ve yataklık yapan H. G., Ç. A. ve M. Y. isimli işbirlikçi şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Yakalanan kişilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda birçok materyal ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, "Bir adet el dürbünü, bir adet el telsizi, bir adet 9 milimetre tabanca, 2 adet av tüfeği, 15 adet 9 milimetre fişek, 15 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 17adet av tüfeği fişeği, bir adet not defteri, bir adet sırt çantası, bir kutu silah temizleme spreyi, 5 adet büyük boy pil, muhtelif giyim malzemeleri, 2 adet terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf, 12 adet CD, bir adet cep telefonu 2 adet sim kart ve bir adet otomobil ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir