• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Şimşek: Türkiye çok badireler atlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Gaziantep'in Yıldızları 2016 Ödülleri” töreninde yaptığı konuşmada, "Gezi, 17-25 Aralık operasyonu, dört seçim, terörün her türlüsü, 15 Temmuz darbe girişimi… Bütün bunlara rağmen Türkiye bu şokların hepsini atlattı. Türkiye'ye karşı bir tehdit var. Türkiye sorunlarını ve çözümleri iyi bilen güçlü bir hükümet var. Onun için sakın kötümser olmayın.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci`nin katılımıyla “Gaziantep'in Yıldızları 2016 Ödülleri” töreninde, yılın başarılı iş adamları ve firmaları ödüllendirildi.

Gaziantep Sanayi Odası tarafından her sene başarılı firma ve iş adamlarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen ödül törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve iş adamları katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, iş adamlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türkiye'nin geleceğinin aydınlık ve parlak olduğunu ifade etti.

"Türkiye çok badireler atlattı." diyen Şimşek, buna rağmen Türkiye'nin hâlâ ayakta olduğunu ve temellerinin sağlam olduğunu belirtti.

Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gezi, 17-25 Aralık operasyonu, dört seçim, terörün her türlüsü, 15 Temmuz darbe girişimi… Bütün bunlara rağmen Türkiye bu şokların hepsini atlattı. Bütün bunlara rağmen Türkiye yüzde 9 büyüdü. Kötümserliğe yer yoktur. Bu sıkıntılı dönem devam ediyor. Hâlâ Türkiye'ye karşı bir tehdit var. Ama bu ülkede siyasi istikrar var. Türkiye sorunlarını ve çözümleri iyi bilen güçlü bir hükümet var. Onun için sakın kötümser olmayın.” ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ise Gaziantep`in Türkiye'nin yıldızı olduğunu ifade ederek, “Yeni pazar,üretim ve geliştirme adına Gaziantep Türkiye için örnektir. Bütün Gazianteplilere teşekkür ediyorum. Bizler zorlukların adamıyız. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah terörü yeneceğiz. Özellikle sanayicilerimizin önünü açma talepleri var. Biz her zaman sanayicilerimizin yanındayız.” dedi.

"Anayasa değişikliğini Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilemez hale getirilmemesi için yapıyoruz"

Tüfenkci, “Sadece kamu yetmez. Özel sektörün de güçlenmesi gerekiyor. İş alemi büyüyor. Bunda burada oturan iş adamlarının etkisi büyüktür. Biz her fırsatta reel sektörün önünü açmaya çalışıyoruz. Biliyoruz işverenlerin desteğimize ihtiyacı var. İş adamlarımızın kredi alma sıkıntısı var. Bu noktada da bizler teminat noktasında kolaylık sağlayacağız. Artık iş adamları da makineleri teminat olarak kabul edecek. Örneğin fıstık ağacını bankalar teminat olarak kabul edecek. Siz çalışırsınız, üretirsiniz ve biz sizin önünüzü açarız. Habur'u işler hale getirdik. Habur'da sadece bir noktada işlemlerinizi bitirip geçeceksiniz. İhalesi bitti, faaliyete girecek. Sicil affıyla ilgili de esnafımızdan gelen taleple bunu da Meclise getirdik. Meclis açıldığında bu meclisten hızlı bir şekilde geçecek. Türkiye'nin artık üreterek büyümesi lazımdır. Anayasa değişikliğini Türkiye'nin koalisyonlarla yönetilemez hale getirilmemesi için yapıyoruz. Bu ülkenin bekası ve geleceğine sahip çıkma adına bu anayasayı yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da konuşmasında, bugün Gaziantep`in sömürgeci Fransız düşman işgalinden kurtuluşunun 95`inci yıl dönümünü kutlamanın büyük gurunu yaşadıklarını belirtti.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Konukoğlu, küresel ve bölgesel olumsuz koşullara rağmen 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde daraldığını hatırlattı.

 Konukoğlu, piyasalarda yaşanan nakit sıkıntısına da işaret ederek, “KOBİ`lere verilen 50 bin TL faizsiz kredi can suyu olacaktır. Kredi miktarları artırılarak, bu destekler sürdürülmeli ve daha fazla KOBİ`nin faydalanması sağlanmalıdır. Bu süreçte,  finans dünyasının daha fazla katkı sağlamasını da bekliyoruz. Bankalar, reel sektöre kullandırdığı tüm kredileri, talep doğrultusunda vade gözetmeksizin yeniden yapılandırmalıdır. Bu yapılandırma sanayicilerimize nefes aldıracak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2016 yılının başarılı iş adamları ile firmaları ödüllerini aldı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir