• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
"Bu milletin kardeşliği 'kalu bela'dan gelen kardeşliktir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Bitlis’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kanaat önderleriyle, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum amirleri ile biraya geldi.

Kanat önderlerine hitap eden Bakan Soylu, "Bu millet bazen sabreder, bazen başını önüne eğer, ferasetli bir millettir. Bu milletin kardeşliği kalu beladan gelen kardeşliktir. Batı bizi anlayamaz.  Birbirimize olan kardeşliğimizi sevgimizi anlayamaz" dedi.

"Bu milletin birlikteliğinin en önemli hamur Müslümanlardır." diyen Soylu, "Bu bölgede, bu coğrafyada farklı ideolojilerle birlikte 13-14 yaşındaki kızları dağlara çıkarıp, 60 yaşındaki adamlarla birlikte fotoğraflamak, ne demektir. Buna bir insan olarak tahammül edemiyorum. Burada hepimize çok iş düşüyor. Çok gayret edip, az yiyip, az uyuyup çok çalışmak zorundayız. İyilikleri anlatacağız. Kötülüklerden sakındıracağız. Bunun üzerinden gidersek Allah bize yardım eder." ifadelerini kullandı.

Ülke olarak son yüz yılların en önemli dönemlerinde olduklarına dikkat çelen Soylu, "Etrafımızdaki coğrafya yeniden şekillenebilirdi. NATO, Varşova, Amerika ve Rusya arasından çok kutuplu bir döneme gitti. Nüfusu ne olursa olsun bir ülkede bir insanın icadının ortaya koyacağı kazanım o ülkeyi önemli bir yere getirecek bir anlayışın içerisindeyiz. Eğer, aynen 80’lerden hemen sonra 90’ların başındaki gibi yüksek enflasyon ile yakalanmış olsaydık, biz elini açıp emekli maaşını veremeyen ülke konumda olsaydık. Kendi bütçesinin yarısından fazlasının faize harcandığı durumda olsaydık. Üniversitelerden mezun olanların ihtiyacı ne olduğu zamanda yakalanmış olsaydık, bugün çok zor durumda kalan bir ülke konumunda idik. Şunu söylemek istiyorum önemli bir dönemdeyiz. Son 300 yılın en önemli dönemindeyiz." şeklinde konuştu.

Çok faktörlü süreçle mücadele edildiğini, İnsanın standardını kalkındırmak ve zenginliği ortaya koymak için mücadele yapıldığını vurgulayan Soylu, yüz yıl önce Kafkasya’dan ve balkanlardan zorla göç ettirilen insanlara sırtlarını dönemediklerini ifade etti.

"Biz bir medeniyetin parçasıyız. O medeniyette, balkanlar, İran, Suriye, Kafkaslar var."

Bakan Soylu konuşmasına devamında şunları kaydetti: "15 Temmuz’da hayvanca suçsuz insanları öldürmeye çalışanlarla Bulgaristan’da komşularını katlettirenler arasında bir fark yoktur. Biz o zamanda onlara sırtımızı dönmedik. Selanik’ten gelenlere de sırtımızı dönmedik. Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan kim nerden gelmişse evini, bağını ve bahçesini bırakıp bu topraklara geldiklerinde kimse sırtını dönmedi. Özel döneminde belene kamplarından gelenlere biz sizi almayacağız demedik. Peşmergeler sınıra geldiğinde yok demedik. Batı gibi 3-5 kuruşun hesabını yapmadık. Bu bize insanlığımızın göstergesidir. Bunu ne PKK, DAEŞ, ne 80 ihtilali, ne 28 Şubat, ne de televizyon dizleri bizden alamadı. Ezanımızın ve bayrağımızın altında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bu millet bazen sabreder, bazen başını önüne eğer, ferasetli bir millettir. Bu milletin kardeşliği kalu beladan gelen kardeşliktir. Bizi batı anlayamaz, bizi dünya da anlayamaz. Birbirimize olan kardeşliğimiz sevgimizi anlayamaz. Kendi inancı ile zikredilen bir milletiz. 15 Temmuz’da selaları onlarda gördüler. Biz bir medeniyetin parçasıyız. O medeniyette, balkanlar, İran, Suriye, Kafkaslar var."

Son olarak Soylu, "Buraları cazibe merkezi haline getireceğiz. Burada fabrikalar tütecek. Burada en önemli çalışmalar yapılacak. Bizim bu merhamet elimiz kardeşliğimiz etrafımızda coğrafyaya da huzur sağlayacaktır. Sizden istediğimiz nettir. Türkiye’yi huzursuz etmeye çalışanlara karşı rehberimizin ne olduğunu biliyoruz. Hep birlikte bu coğrafyayı yarına büyük bir azimle taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Soylu, konuşmasının ardından STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorularını yanıtladı. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir