• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
Yeni Bingöl Devlet Hastanesine taşınma işlemlerine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi gerçekleştirilip 12 Nisan 2010 yılında yapımına başlanan 7 bloklu, 250 yataklı Devlet Hastanesinin yıllar sonra fiziki yapımı tamamlanmasının ardından taşınma işlemlerine başlandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vali Yavuz Selim Köşger, fiziki yapımı tamamlanan ve idari birimlerinin taşınmasına başlanan Bingöl Devlet Hastanesi yeni binasında incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemelerin ardından basına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bingöl halkımız uzun bir zamandır bu hastanenin bitmesini bekliyordu, bu hizmetleri de hep birlikte göreceğiz. Mevcut hastanemiz 13 bin metrekare kapalı alana sahipti. Yeni yaptığımız bu hastane bodrumla birlikte 45 bin metre kapalı alana sahip. Mevcut hastaneden 3 kat daha büyük bir hastaneden bahsediyoruz. Odaların tek odalı, konforlu olduğunu gördük. Her türlü tıbbi müdahaleye imkan veren odalarımız mevcut. Yeni ameliyathanelerimiz var.” bilgisini verdi.

Yeni açılan hastane bünyesinde kalp hastaları için anjiyo ünitesinin de yer aldığını söyleyen Yılmaz, “Açılacak olan yeni hastanemiz ile Bingöl`de ilk defa sunulacak hizmetlerimiz var. Bunların en önemlisi Anjiyo hizmetleri. Anjiyo cihazını daha önce temin etmiştik, onun da montaj çalışmaları sürüyor. Anjiyo merkezinin hizmet vermesiyle birlikte artık Bingöl'den çevre illere bir sevk olayını daha ortadan kaldırmış olacağız.” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vali Yavuz Selim Köşger`e İl Sağlık Müdürü Süleyman Budunoğlu ve Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Bayındır eşlik etti. (Nihat Kanat- İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir