• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Mahalleliden elektrik kesintilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman genelinde yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Karşıyaka Mahallesi'nin büyük bir bölümüne 3 gündür elektrik verilmediğini dile getiren mahalle sakinleri yaşanan kesintileri nedeniyle, Samanyolu Caddesi üzerinde bulunan TR-67 trafo önünde toplanıp DEDAŞ'a tepki gösterdi.

Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle sakinlerin Mehmet Sait Onal, "Elektriklerimiz 3 gündür kesik. Önceki hafta da iki gün boyunca elektrik kesikti. Yeni bir trafo getirdiler trafomuz iki gün dayanmadı. 4 çocuğum var, okula gidiyorlar. Çocuklar ders çalışamıyorlar. Bütün mahalle elektriksiz. İki defa enerji bakanlığını aradım. Batman'dan aradığımı söyledim telefonu yüzüme kapattılar. 186'yı defalarca aradım çalışmaların olduğunu söylüyorlar ama trafo patlamış. Yetkililerden isteğimiz yetersiz olan trafomuza ek bir trafonun yapılmasıdır. Her sene kışın elektriksiz kalıyoruz." dedi.

Defalarca DEDAŞ arıza ekiplerini aradığını ancak bir netice alamadığını dile getiren Mehmet Veysi Aydın da "3 gündür elektrik kesintimiz var. 45 defa DEDAŞ ekiplerini aradım 'ekipleri yollayacağız' diyorlar. Gece yarılarına kadar trafonun önünde nöbet tutuyoruz. Ekipler bizleri dikkate almıyor. Yetkililerle görüşüyoruz ama hiç bir şekilde sorunun giderilmesi için bir çaba sarf edilmedi. Tek dileğimiz gelip bir çözüm bulmalarıdır. Mahallede elektrik yok sıkıntılarımız gün geçtikçe artmaktadır. Yetkililerden isteğimiz yaşadığımız soruna bir çözüm bulmalarıdır. Mahalleli ile birkaç defa DEDAŞ Müdürlüğüne gittik müdür ile görüştük. Çözüm de mevcut trafonun kaldırılması ve yerine büyük bir trafonun yerleştirilmesidir." diye konuştu.

3 gündür elektriksiz olduklarını söyleyen Abdulkadir Taşan ise şunları kaydetti: "Trafomuzda bir faz tek çalışıyor. O da çok yetersizdi. DEDAŞ'ı arayıp günlerdir kesintilerin olduğunu söylememize ve rica da bulunmamıza rağmen gelip bakmıyorlar. Defalarca adeta yalvardık ancak bir netice alamadık. Dünden beri kendim 10 defadan fazla arıza ekiplerini aramışım maalesef kimse bizi dikkate almıyor." (M. Sait Çelik–İLKHA)  













Bu haberler de ilginizi çekebilir