• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Gaziantep`in kurtuluşunun 95`inci yıldönümü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in, sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 95`inci yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törende dualar edildi.

15 Temmuz Meydanı'nda yapılan törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Ersever, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende, İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından okunan duaların ardından Gaziantep Sanat Merkezi'nde kentin Fransız işgalinden kurtuluşunu anlatan resim sergisi dolaşıldı.

Resim sergisinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bugünün çok önemli olduğunu belirterek, 95 yıl önce bir destan yazıldığını söyledi.

Toplamda 55 adet fotoğrafın yer aldığı serginin açılış kurdelesini kesen protokol heyeti, daha sonra ise sergiyi gezerek, fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e tebrik telgrafı gönderdiği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir