• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kırıkkale Yüz Yüze Vaaza Hazır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Semineri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Seminerde kursiyerlere, irşat yöntemi olarak vaaz ve hitabet, vaazlarda Kur`an ve hadislerden yararlanma, vaaz ve irşatta etkili iletişim, vaaz sunumu ve benzeri konularda hem teorik hem uygulamalı bilgiler verildi.

Sertifika töreninde konuşan Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, "Görevlilerimizin, vaaz ve becerilerini geliştirme kursu düzenlememiz noktasında, bütün ilçe müftülüklerine talimatlar gönderildi. Bunun neticesinde bizler de il merkez vaizimiz önderliğinde, burada 18 arkadaşımıza vaaz ve irşat becerilerini geliştirme kursu düzenledik." dedi.

Seminerde, kursiyerlerin vaaz etme becerilerini, kapasitelerini geliştirdiklerini açıklayan Gerek, “Bildiğiniz gibi merkez camimizde her yıl vaaz programı yapılıyor. Bütün görevlilerimizin merkez camiinde vaaz etmesini sağlıyoruz. Bu kursumuzun da bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kursumuz vesilesiyle arkadaşlarımız orada pratik yapacaklar. Burada gördükleri teorik bilgileri pratiğe geçirecekler.” diye konuştu.

Müftü Gerek, Kırıkkale’de din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirme eğitimi kursunun 3.’sünün 6 Şubat 2012 tarihinde başlayacağını ve 20 din görevlisinin katılacağını, hedeflerinin ise yıl sonuna kadar en az din görevlilerinin yüzde 50’sinin eğitime alınarak, kendi camilerinde yüz yüze vaaz etmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir