• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Yerde bulduğu altının sahibini arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesi Sakarya Caddesi`nde esnaflık yapan Mücahit Çelik, 2 ay önce yolda yürürken yerde altın buldu. Bulduğu altının sahibini aramaya koyulan Çelik, kuyumcuları dolaşarak altın kaybettiğini söyleyenlerin kendisi ile irtibata geçmesi için iletişim bilgilerini verdi.

Kuyumcular Odası`yla da irtibata geçen fakat altının sahibinin bulamayan Çelik, 2,5 aydır altının sahibini arıyor.

Yerde bulduğu cismin ilk başta altın olduğunu tahmin etmediğinin dile getiren Çelik, “2-2,5 ay önce  yeğenimle birlikte yolda yürürken yerde altın buldum. Başta altın olduğuna pek inanmıyordum, daha sonra altın olduğunu anladım. Tam emin olmak için kuyumculara gidip sordum. Kuyumcularda bulduğum cismin altın olduğunu söylediler. Dinimizde, bir emanet bulunduğu zaman o emanetin sahibinin bulunması için arayışta olmak gerekiyor. Ben de o arayışın içerisindeyim ama halen sahibini bulmuş değilim.” dedi.

“Emaneti fazla üzerimde tutmak istemiyorum”

Altını yerde bulduğunda aklına ilk gelen şeyin sahibini bulmak olduğunu ifade eden Çelik, “Altını bulduğumda aklımda götürüp bozdurup harcamak gibi bir şey yoktu. Aklıma ilk gelen şey sahibini bulmaktı. Neticede sahibini bulmadan o altını kullanırsam bu kul hakkı olurdu. Bazı hocalara sordum bana altının sahibini bulmamı tavsiye ettiler. Öncelikle altını bütün kuyumculara gösterip, altının kaybeden birilerinin gelmesi durumunda benimle iletişime geçmeleri için telefon numaramı bıraktım. Hatta Kuyumcular Odası Başkanına da haber verdim. Bu altının sahibi ne kadar çabuk bulunursa o kadar çok sevinirim. O emaneti fazla üzerimde tutmak istemiyorum.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir