• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
HDP`li 6 başkan tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ile Balıkesir`in Bandırma, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde HDP başkanlığı ile eş başkanlığını yürüten 5 kişi tutulandı.

Mersin'de PKK/KCK'ya yönelik operasyonların ardından adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan, aralarında HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'ın da bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan şüphelilerden HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ve Akdeniz Belediyesinin HDP'li meclis üyesi Yüksel Mutlu'nun da arasında yer aldığı 16 kişi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartıyla, 3 kişi de savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda geçen hafta gözaltına alınan 8 HDP'li il başkanından HDP Balıkesir il Başkanı Cafer Sarıtepe, Edremit İlçe Başkanı Selinay Polat ve Ayvalık İlçe Başkanı Ömer Varil tutuklanmıştı.

Serbest bırakılan 5 HDP'li başkan yeniden tutuklandı

Serbest bırakılan Bandırma HDP İlçe Başkanı Ali Bora, HDP il eş başkanı Gülderen Kasap, Ayvalık HDP ilçe eş başkanı Telli Işık, Bandırma HDP İlçe eş başkanı Nesibe Yöyler ve Burhaniye HDP İlçe Başkanı Zeynel Altan için ise Cumhuriyet Başsavcılığının itirazının ardından yakalama kararı çıkartıldı.

Yakalanan HDP'li başkanlar tutuklanmalarının ardından cezaevine gönderildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir