• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
`Muş Yatırım Destek Ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı` yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Öğretmenevinde düzenlenen programa ; Vali  Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kurum-kuruluş müdürleri, STK ve Oda Temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Vali Yavuz başkanlığında yapılan ve katılımcılar tarafından ildeki yatırımlar önündeki engeller ve çözüm önerilerinin sunulduğu taslak çalışmasını oluşturan toplantı, DAKA İl Koordinatörü Fuat Özkan tarafından yapılan bilgilendirme sunumu ile başladı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yavuz, “  6.bölge teşvikleri ile Cazibe Merkezleri Programı gibi hükümetimiz tarafından alınan ekonomik tedbirler ve teşviklerden etkin bir şekilde yararlanılması halinde ilimizin bölgesel faaliyet üssüne dönüşüm sürecinin hızlanacağını öngörebiliriz. Muş ili Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisiyle, ilimizde yatırımlarla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar aynı vizyon ve hedefi paylaşarak, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinde etkinlik sağlanacaktır. Böylece koordinasyon ve işbirliğinin artmasıyla yatırım ortamı ile ilgili kısa ve orta vadeli öncelik ve faaliyetler belirlenip, yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşanılan temel ve öncelikli sorunlara çözümler üretilecektir. Ayrıca, ilimize yatırım çekilirken yatırımcılara yönelik olarak yürütülen her türlü faaliyetlerde ‘İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi` ajanslar ve yatırımla ilgili tüm kurum ve kuruluşların bu alandaki çalışmalarını etkin bir şekilde belli bir program ve performans göstergeleri çerçevesinde gerçekleştirerek yapılan benzer çalışmalarda koordinasyonun sağlanması kolaylaşacak ve mükerrerliklerin önlenmesiyle, ilgili paydaşlar tarafından yapılan faaliyetlerin azami fayda sağlanması garanti altına alacaktır.” dedi.

‘İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi` kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan il gelişme planlarının, çalışma programı ve stratejilerden farklı olarak daha çok somut eylem ve faaliyet paketi olarak değerlendirileceğini belirten Vali Yavuz, ‘Muş Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi hazırlanırken amaca hizmet etmesi bakımından, açık ve anlaşılabilir olması, uygulamaya dönük somut eylemler paketi olarak görülmesi, ilimizin yatırım potansiyeli ve öncelikli sektörlerin gelişme hedefleri ile hâlihazırda yaşanılan sorunlara ve bunların çözüm önerilerine odaklanması gibi temel ilkeler göz önünde bulundurulmalıdır. Bu programın herkes tarafından sahiplenip etkin bir şekilde uygulanması için her faaliyet için bir sorumlu kuruluş belirlenerek faaliyetlerle ilgili hangi ilerlemelerin kaydedildiği konusunda belli aralıklarla toplantılar yapılarak değerlendirme yapılacaktır. Sabırla beni dinlediğiniz için ve yapacağınız katkılardan dolayı hepinize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Toplantı ildeki yatırımların önündeki engeller ve çözüm önerileri taslak çalışması ile ileriki zamanda yapılacak değerlendirme toplantıları kararlarının alınmasının ardından sona erdi.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir