• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
Gaziantepli çocukların 39 metrekarelik baklava rekoru tescillendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 95`inci yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte 100 çocuğun 750 kilo baklava kullanarak yaptığı 39 metrekare büyüklüğündeki mozaik baklava ile dünya rekoru kırıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneği ile bir alış-veriş merkezinin iş birliğiyle 6 bin 160 adet baklava diliminden oluşan 750 kilo baklavadan,  ‘Baklava ile Yapılan En Büyük Mozaik Rekor`u denemesi yapıldı.

Rekor denemesinde yapılan 39 metrekare büyüklüğündeki mozaik baklava Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti tarafından  tescil edildi.

Özel bir alış-veriş merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep, 95 yıl önce bütün dünyanın en güçlü ordularına karşı 'bir dakika 'dur' dedi. Bir kahramanlık gösterdi. 'Ben burada sağlam olduğum sürece hiç kimse buradan asla geçemez' dedi.  Bütün bölgenin ve Türkiye'nin kaderini değiştirdi. Şimdi onların torunlarıyız. Onların torunları da 15 Temmuz'da çok sağlam durdu.”dedi.

Mozaik baklavanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Şahin, “Çok acı bir yıl geçirdik. Hepimizin canı çok yandı. yüreğimiz çok yandı. İşte bu Zeugma kızının gözlerindeki çekim gücünde de tatlıyı birleştirdiğimizde nefis oldu. Baklava, baklava olalı bu kadara renge girmedi. Tatlı yiyip tatlı konuşalım. 2017 huzur ve barış yılı olsun. Kan, gözyaşı ve savaş istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneği (UMOSAD) Başkanı Mehmet Yılmaz ise hiçbir yerde böyle güzel bir olayı bir arada görmediğini ve denemenin Gaziantep'i tanıtmak için yapıldığını kaydetti.

Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural da, 750 kilo baklavayla 100 çocuğun yaptığı ve 12 engelli çocuğun da katıldığı 39 metrekarelik mozaik baklavayı “Dünya Çocuk Rekorları” adına tescil etmekten büyük mutluluk ve kıvanç duyduğunu söyledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir