• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Muş`ta kayak sezonu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta kayak sezonunun başladığını duyanlar, şehirdeki özel kayak merkezine gelerek karın tadını çıkardılar.

Açılışın ilk gününde kaymak isteyen kayak severlerin, bazen zor anlar yaşayarak düştükleri gözlendi. Bazı Muşluların ise plastik kızaklarla kaymaya çalıştıkları görüldü.

Sezonun başlamasıyla halkın tesislerine geldiğini belirten kayak merkezi işletmecisi Seyfullah Olcay, "Bizim iki pistimiz mevcuttur. Birinin uzunluğu bin 500 metre diğeri ise 2 bin 200 metre. Bugün kayak merkezimizde bir buçuk metre kar vardır. Dokuz yıldır hava muhalefetinden dolayı kapanmayan tek tesisimizdir ama ne hikmetse kayak merkezimizde kar ezme aracımız yok. Bunu defalarca dile getirdik. Muş, kayakta Türkiye'yi temsil ederken niçin bir kar temizleme aracımız yok? Gençlik ve Spor Bakanı'mıza defalarca tweet atmamıza rağmen bize dönmedi. Federasyonun, siyasilerin, Gençlik ve Spor Bakanlığının kayak merkezimizi görmelerini temenni ediyoruz." dedi.

Hafta sonu tatilini kayakla değerlendirdiğini söyleyen Akın Orbay, "Pistimiz güzel. Biliyorsunuz Muş kış memleketi, kar çok yağıyor. Pist ezilmemiş. Muş gibi bir yerde bu kadar güzel karı değerlendiremiyoruz. İnşallah iyi bir tesis yaparlar, karı ezerler. Kayak zevkli bir spor, herkese tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kayak severlerden Ulvi Yurtlu ise birçok kişinin kayağı spor olarak görmediğini ancak kendisinin kayağı dinamik, iyi ve zor bir spor olarak değerlendirdiğini dile getirdi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir