• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Gaziantep Umut Der`den Şırnak halkına yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardımlarla halkın teveccühünü kazanan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut-Der, yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Şırnak halkına, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından bir kamyon dolusu yardım paketi, kışlık giyim ve ev eşyası gönderdi.

Gaziantep Umut-Der tarafından toplanan un, gıda, giyim malzemeleri, halı, battaniye gibi yardım malzemeleri, bir kamyona yüklenerek Şırnak'taki mağdur halka gönderildi.

Yapılan yardım hakkında bilgi veren Gaziantep Umut-Der Başkan Yardımcısı Mustafa Kaplan, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Şırnak'ta, çatışmalardan dolayı mağdur olmuş halka, Umut Kervanı Yardım Platformu olarak yardım çalışması başlattıklarını söyledi.

PKK`nin çukur siyasetinden ve uzun süren sokağa çıkma yasağı ile çatışmalardan dolayı mağdur olan Şırnak halkına  ev eşyası başta olmak üzere gıda, giyim ve çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirterek, “Gaziantep Umut-Der olarak daha önce de gerek Van depreminde ve gerekse Gazze`deki kardeşlerimiz için  yardımlarımız olmuştu. Bugün de maalesef doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde PKK ile devlet arasında yaşanan çatışmalarda arada kalmış mağdur ve mazlum Şırnak halkına böyle bir girişim başlattık. Şırnak Nuh Eğitim-Der vasıtasıyla Şırnak`taki kardeşlerimize yardım göndermek için Gaziantep`te bir yardım çalışması başlattık. Yatak başta olmak üzere gıda ve temizlik maddesine kadar birçok çeşit yardım malzemesini kamyona yükledik. Bugün inşallah yola çıkacağız. İnşallah yarın Şırnak`taki kardeşlerimize bu yardımları   ulaştırmaya çalışacağız.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir