• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Bitlis`te `Alp Disiplini İl Birinciliği` kayak yarışları yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize ‘Alp Disiplini İl Birinciliği` yarışları düzenlendi.

Onur Güler Kayak Kamp ve Eğitim Merkezi`nde düzenlenen ve 6 kategoride toplam 60 sporcunun katıldığı yarışmada, dereceye girmek için sporcular karlı havada kıyasıya yarıştı.

Düzenlenen yarışmalar hakkında bilgi veren Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Medeni Öztaş, geçen hafta snowboard yarışıyla sezonu başlattıklarını hatırlatarak, bugün de Alp Disiplini branşında 6 kategoride 60 sporcuyla yarışmaları tamamlayacaklarını belirtti.

Yapılacak yarışlarda dereceye giren sporcuların bir üst gurup etabında yarışacaklarını dile getiren Öztaş, şunları söyledi:

“Yarışmaların neticesinde dereceye giren sporcularımızı bir üst grup etap yarışlarına göndereceğiz. Bitlis ilimiz kar sporları bakımından zengin bir il. En az 3 ay kar altında. Kayaksever sporcularımız karın keyfini çıkarmaktalar. İnşallah güzel olur, güzel neticeler alırız. Biz istiyoruz ki bütün gençlerimiz kahve köşelerine gitmektense gelip bu güzel havada, beyaz karın üstünde karın keyfini çıkarsınlar. Biz de kurum olarak elimizdeki imkanlarla her türlü katkıyı ve gençlerimiz için her şeyi sunmaya hazırız.” dedi.

Öztaş, Bitlis`te bin lisanslı sporcu bulunduğunu, fakat malzeme sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayarak, “Bitlis ilimiz çok şanslıdır. Valimizin spora verdiği destek takdire şayandır. Valimize desteklerinden dolayı saygılarımız sunuyorum. Biz de valimizden cesaret alarak elimizden gelen tüm katkıyı sunmaya hazırız.Bu yarışlarda 60 sporcumuz 6 kategoride yarışacaklar fakat Bitlis'te bin lisanslı sporcumuz mevcut. Malzeme sıkıntısı yaşıyoruz. Gönül isterdi ki tesislerimize akın eden herkese yeterince malzeme sunabilmek…” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir