• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
"Hesarek, Türkiye`nin en önemli kayak merkezlerinden biri"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl yaptırılan Bingöl Hesarek Kayak Merkezine incelemelerde bulunarak, bir süre kayak yaptı.

Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, ciddi kaynak ayrılarak yapılan kayak tesislerinin binası, pistleri, telesiyeji  ve teleskisi ile çok güzel bir yatırım olduğunu belirtti.

Yılmaz, Bingöl'ün öteden beri kayak sporunda iyi bir yerinin olduğunu, tesise yakın köylerden milli kayakçıların bulunduğunu aktararak, "O günkü kısıtlı imkanlarla yapılmış yerlerde çocuklarımız milli kayakçı olmuşlardı. İnanıyorum ki imkanları daha çok geniş olan, çok daha uzun süre kayak imkanı veren bu kayak tesisimizden de yeni milli sporcularımız yetişecektir.” dedi.

“Hesarek, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri”

"Bingöl merkezden insanlarımız hafta sonları rahatlıkla artık buraya gelip kayak yapma imkanına sahipler.” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Kayak yapmasalar bile karda bir takım sosyal faaliyetler yapma imkanı var. Burada yatılı bir şekilde 70'e yakın insanın gecelemesi de mümkün. Önümüzdeki yıllarda özel sektörün de buraya gelip yeni konaklama tesisleri inşa etmesiyle, burası çok daha farklı bir hale gelecek. Buradaki pisti geliştirmeye devam edeceğiz. Ek yatırımlarla Bingöl Hesarek Kayak Tesislerinin Türkiye'nin en önde gelen kayak tesislerinden bir haline gelecek. Tesis, mevcut haliyle de Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri haline geldi.”

“Her şeyin başında huzur gelir”

Bölgede huzur ve güven ortamının önemine vurgu yapan Yılmaz, “İnanın huzurun, güvenin pekiştiği bir ortamda Bingöl sadece termal kaynaklarıyla, yayla turizmiyle değil, kış turizmiyle de çok ciddi imkanlara sahip bir ilimizdir. Burası aynı zamanda bir istihdam alanıdır. Dünyada da Türkiye'de de en fazla istihdam, hizmet sektörlerindedir. İşte bu tür tesislerin artmasıyla gençlerimize yeni imkanlar oluşturmuş oluyoruz. Burası sadece kış sporları için değil, sporcular için de yaz kampları imkanı sağlıyor.” diye konuştu.

“Bingöl Türkiye`nin en huzurlu illerinden biridir”

Herkesi Bingöl'e kayak yapmaya davet eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Burası sadece Bingöllülerin değil, bütün Türkiye'den, çevre illerimizden insanları da buraya davet ediyorum. Bingöllüler adına davet ediyorum, gelsinler, bu güzelliklerden istifade etsinler. Tabiat anlamında Bingöl'ümüzün bir çok güzellikleri var. Türkiye'nin en huzurlu illerinden biridir. Geçen sene TÜİK verilerine hangi il daha huzurlu diye ölçüm yapılmıştı. Bingöl en huzurlu 20. il arasında çıkmıştı. İleride çok daha huzurlu günlerde kardeşliğimizin pekiştiği, demokrasinin daha iyi bir şekilde yaşandığı, sosyal hayatın daha canlı olduğu bir ortamda bu tesislerimizde çok daha verimli hizmet vereceklerdir.”

Bingöl Hesarek Kayak Merkezindeki incelemelerine Yılmaz'a; Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ve kurum amirlerinin yanı sıra vatandaşlar da eşlik etti.   (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir