• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Şalteri kaldırırken yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Petrolkent Mahallesi'nde bir kişi, trafo şalterini kaldırdığı sırada yaşanan patlamada yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, mahallede bulunan trafonun şalterinin düşmesiyle elektrik kesintisi yaşandı. Arıza ekibinin gelmesini beklemeden şalteri kaldırmak isteyen Şeyhmus C., meydana gelen patlamada yaralandı.

Yüzünde ve sağ kolunda yanıklar oluşan Şeyhmus Ç., kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü, bu tür olaylara mahal verilmemesi gerektiğini belirtti.

Atan trafo ve pano şalterlerini arıza ekiplerini beklemeden kaldıran vatandaşların ölümle burun buruna gelebildiğinin bildirildiği açıklamada, "Batman'da elektrik ile ısınma yüzünden iki milyon kWh olan enerji tüketimi bir anda 7,6 milyon kWh`ye çıktı. Aşırı yüklenme nedeniyle bugüne kadar 40 trafo yandı ve günlük ortalama 400 arıza oluştu. Arızalanan trafolara vatandaşlar tarafından müdahale edilmesi yüzünden her yıl çok sayıda kaza meydana geliyor. Bu tür müdahalelerin önüne geçmek için pano ve trafolara takılan kilitler kırılıyor. Vatandaşlar çoğu zaman arıza ekiplerine haber dahi vermeden hayatlarını riske atarak buralara müdahale ediyor." denildi.

2015 yılında güvenlik amacıyla pano ve trafolara takılan 9 bin kilidin kırıldığını, bu durumun herkes için tehdit oluşturduğunun kaydedildiği açıklamada, "Vatandaşların yaptığı bu müdahaleler, müdahalede bulunanlar kadar trafolara da zarar veriyor. Trafoların değil, vatandaşlarımızın zarar görmesinden korkuyoruz. Vatandaşların bize sormadan alçak ve yüksek gerilim hatlarına tel bağlamaları, enerjili hatlara müdahalede bulunmaları sonucu ölümle sonuçlanan kazalar yaşanabiliyor. Yine aynı şekilde şalteri düşen veya başka arızası bulunan trafolara vatandaşların müdahale ettiklerini görüyoruz. Bunlar yanlış şeyler. Vatandaşlarımız trafolardan uzak dursunlar. Arıza ekiplerimiz zaten arızalara müdahale ediyor. Bu yüzden ekiplerimiz dışında kimse trafolara müdahale etmesin." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir