• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Batman halkından PKK`ye karşı tepki yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da siyasi partilerin destekleri ve sivil soplum kuruluşlarının öncülüğünde, düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce kişi, son zamanlarda PKK`nin bombalı saldırılarını telin etti.

Batman Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, buradan Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.Yapılan yürüyüşte sık sık tekbir getiren katılımcılar, PKK aleyhine slogan attı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce kişi, PKK`ye tepkisini burada da gösteremeye devam etti.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasını tüm STK ve siyasi parti temsilcileri adına Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu.

Çözüm sürecini baltalayan PKK`nin, çukur eylemleriyle birlikte bölge halkına uzun yıllar unutamayacakları eziyetler çektirdiğini söyleyen Ergin, “PKK evlerini-barklarını başlarına yıkmış, pek çok il ve ilçemizi yaşanmaz hale getirmiştir.” diyerek İstanbul ve Kayseri`de düzenlenen bombalı saldırıları hatırlattı.

Yurda korku salmaya çalışanların en kısa zamanda cezalarını bulacaklarını belirten Ergin, “Masum insanların canına kast edecek kadar alçalan FETÖ, DEAŞ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri; beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürerek patlatmaktadır. Yüzlerce masumun canına kıyan terör örgütleri ve onları kullanan güçler, ne yaparsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.” diye konuştu.

“Türk`üyle, Kürt`üyle 81 milyon olarak bu hain senaryonun farkındayız”

PKK`in bombalı saldırılarıyla masum insanları öldürerek korku ve endişe yaymaya çalıştığına dikkat çeken Ergin, “Ancak küresel şeytanlar ve yerli işbirlikçileri bilmelidir ki, her terör eyleminden sonra bu ülkenin fedakâr ve feraset sahibi vatandaşları daha çok kenetlenecek, birlik ve beraberliğini biraz daha pekiştirecektir. Türkiye`ye ders vermeye çalışan küresel sömürü odakları içerideki taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir. Bizler Türk`üyle, Kürt`üyle 81 milyon vatansever olarak bu hain senaryonun farkındayız. Biliyoruz ki, Türkiye`nin istikrarına yönelik hesaplar aslında İslam âlemini köleleştirmeye yöneliktir. 15 Temmuz darbesini mahkûm eden halkımız, her türlü terör ve fitne girişimlerini de başarısız kılmaya muktedirdir.” ifadelerini kullandı.           

“İslam`ın mayasıyla yoğrulmuş olan bu millet, binlerce yıl bu topraklarda kardeşçe yaşadığı gibi bundan sonra da yaşayacaktır”

Açıklamanın devamında Ergin, şunları kaydetti: “İnsanlık düşmanı küresel şeytanlar ve yerli işbirlikçileri bilmelidir ki halkımız terör örgütlerini mahkum etmek üzere her zamankinden daha zinde olarak dimdik ayaktadır. İslam`ın mayasıyla yoğrulmuş olan bu millet, Allah`ın izniyle binlerce yıl bu topraklarda kardeşçe yaşadığı gibi bundan sonra da yaşayacaktır. Bizleri birbirimize düşürmeye çalışanlar şunu bilsinler ki acıyla yoğrulmuş bu vatanın insanlarının birliğini ve kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Haçlı zihniyetini taşıyan Batılı güçlerin 21. yüzyılda masada oluşturduğu bölgemizle ilgili projelerini beraber bozacağız. Kanlı terör eylemleri ve eylem için seçilen hedefler, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir. Bizler bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyoruz.”

Okunan duanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir