• DOLAR 32.534
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2432.041
  • ...
Şanlıurfa`da siyer sınavı çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Ocak 2017`de düzenlenecek Siyer Sınavı için Şanlıurfa`da devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl koordinatörü İbrahim Halil Göven toplamda 8 merkezde kayıt yaptıklarını belirtti.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı için, platforma üye ve gönüllülerle birlikte adeta seferber olduklarını ifade eden Göven, sınavdaki asıl amaçlarının her yaştan insana Hz. Muhammed`in hayatını aşılamak olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde 200 binin üzerinde bir katılım beklediklerini kaydeden Göven, “Katılımın, Şanlıurfa için de geçen yıllara nazaran daha yüksek olacağını düşünüyoruz. Bunun için de tüm üye ve gönüllülerimizle seferber olmuşuz. Bütün okulları tek tek dolaşıyoruz. Öğretmenlerle diyalog içindeyiz. Bu hayırlı çalışmada onların da katkı sunmasını talep ediyoruz.” dedi.

“Bu sınavımızın en güzel tarafı da kaybedeni olmayan bir sınav oluşudur”

Yapılacak sınavın 4 kategoriden oluşacağını ve 28`i umre olmak üzere 1001 ödüllü olacağını belirten Göven, sözlerine şöyle devam etti: “Sınavımız 1001 ödüllü olup 28 umre, bilgisayar, tam ve çeyrek altın, bisiklet, saat ve başörtü şeklinde ödülleri vardır. Bu sınavımızın en güzel tarafı da kaybedeni olmayan bir sınavdır. Bu sınav sayesinde herkes en az bir defa Peygamberimizin hayatını okuyacak. Geçen yıl 4-5 defa kitabı okuyan kardeşlerimiz vardı. Bu yıl sınavımız 4 kategoriden oluşuyor. 1 ve 2`nci kategori için ‘Hz. Muhammed (sav)` isimli kitaptan, 3`üncü kategori için ‘Rehberimiz Hz. Muhammed (sav)` isimli kitaptan, 4`üncü kategori için de ‘Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimizin Hayatı` isimli kitaptan sorular sorulacaktır. Kazanacaklarını ümit ediyoruz. Zira bu sınavın kaybedeni yoktur. Her kategorinin sınıfları kendi alanında ödüllendirilecektir. Birinci kategoride olan 4-5 sınıflar kendi aralarında, 18 yaş ve üstü olanlar da 2 grup şeklinde değerlendirilecektir. Bu şekilde herkes hak ettiği ödülü alacaktır.”

Şanlıurfa`nın merkez Eyyübiye ilçesinde 3, Haliliye ilçesinde 4 ve Karaköprü ilçesinde 1 olmak üzere toplamda 8 merkezde kayıt noktaların olduğunu söyleyen Göven, tüm Peygamber aşıklarını bu sınava kayıt yapmaları çağrısında bulunarak, “Sınav kayıtları başvuruları içinde Eyyübiye ilçesinde 3 noktada kayıt merkezimiz var. İdem Ticaret, Sahra ayakkabıcılık, diğeri de Hayal Park`ındaki kayıt merkezimizdir. Haliliye ilçesinde 4 noktada kayıt merkezimiz var. Genç Düşünce Akademisi (GEDAK), Yardımeli Derneği (YAR-DER), Miray Giyim ve Hayal Parkı`nda da kardeşlerimiz kayıt yapabilirler. Karaköprü`de de 1 noktada kayıt merkezimiz vardır. O da Karaköprü Belediyesi arkasında bulunan Rehber Eczanesinde kayıtlar alınmaktadır. Ayrıca online olarak ta internet üzerinden www.peygambersevdalilari.com sitesinden ve www.siyersinavi.com adresinden de ön kayıtlarını yapabilirler. Ön kayıtlarını yaptıktan sonra kayıt yerlerine gelip kayıtlarını asilleştirecekler. Kitaplarını da kayıt merkezlerinden alacaklar. 1-2`nci kategorinin kayıtları 3 TL, 3`üncü kategorinin kayıtları 4 TL, 4`üncü kategorinin kayıtları da 7 TL`dir.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir