• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Hac başvuruları 28 Aralık`ta başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelecek yıl kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları 28 Aralık 2016 ile 6 Ocak 2017 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mardin Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, hacca gitmek üzere "ilk defa" kayıt yapmak isteyen adayların, ilgili banklara 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığına veya müftülüklere doğrudan ya da internet yoluyla müracaat edebileceklerini söyledi.

Bilik, "İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşlar, nüfus cüzdanı fotokopisi ve banka dekontu ile müftülüklere müracaat edebilecek. Hac konaklama türlerinde değişikliğe gidildiğinden dolayı 2016 yılı hac kurasına katılıp hacca gidemeyenlerin de 9-31 Ocak 2017 tarihleri arasında internet ortamından veya müftülüklerden hac konaklama tercihini belirleyerek, kayıt yenileme işlemlerini mutlaka yapmaları gerekiyor." dedi.

Kayıt yenilemeyenlerin kura çekimine dâhil edilmeyeceğini vurgulayan Bilik, 2017'de otomatik kayıt yenileme yapılmayacağını ifade etti.

Kayıtlarında değişiklik yapmak isteyen ya da kayıttan vazgeçen adayların 9-31 Ocak 2017 tarihleri arasında müftülüklere başvurması gerektiğini dile getiren Bilik, 2016 yılında kuraya katılan ancak hacca gidemeyenlerin bu tarihte müftülüklere internet ortamından ya da doğrudan başvuruda bulunabileceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir