• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Bütün stratejileri daha fazla ölüm üzerine
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber Haber Merkezi:

Her fırsatta Müslüman ülkelere ‘nükleer silah bulundurma` ve ‘terörizmle mücadele` yalanı ile saldıran, katliamlar gerçekleştiren iki müstekbir güç ABD ve Rusya, bulundurdukları nükleer silahlar yetmiyormuş gibi yeni imha edici silahları arttırma açıklamasında bulundular. Irak`ı nükleer silah yalanıyla işgal eden ABD, Çeçenistan, Afganistan ve Suriye`yi katliamdan geçiren Rusya yeni nükleer silah edinmeyi planlıyor.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Dünya, nükleer silahlar konusunda kendine gelene kadar ABD nükleer kapasitesini genişletmeli ve güçlendirmeli.” ifadesini kullandı.

Seçim kampanyası sırasında Trump, terörle mücadelede nükleer silahların kullanılmasını desteklediğini söylemişti.

TRİLYON DOLARLAR DAHA FAZLA ÖLDÜRMEK İÇİN

Trump`ın açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in nükleer silahlanma konusundaki yorumlarından hemen sonra geldi.

Putin, yaptığı konuşmada, Rusya`nın stratejik nükleer kabiliyetinin artırılması gerektiğini bildirmişti.

Uzmanlar, ABD`nin eskiyen nükleer silah altyapısına işaret ederek, bunun modernleştirilmesi için gelecek 30 yılda 1 trilyon doların üzerinde harcama yapılması gerektiğini vurguluyor.

ABD`de bulunan Silahlanma Kontrolü Birliğine göre ABD`nin 7 bin 100, Rusya`nın da 7 bin 300 nükleer savaş başlığı bulunuyor.

PUTİN: NÜKLEER GÜCÜMÜZÜ ARTIRMALIYIZ

Rusya Savunma Bakanlığını ziyaret eden Vladimir Putin, füze savunma sistemlerine karşı etkili füzeler yapılması çağrısında bulunurken, ülkesinin nükleer askeri potansiyelinin de güçlendirilmesini istedi. Rus ordusunun şu an “mümkün olan her tür düşmandan daha güçlü olduğunu” savunan Putin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin dünya genelinde askeri ve siyasi durumdaki tüm değişiklikleri ve sınırlarındaki her tür askeri hareketi yakından takip etmesi gerektiğini dile getirdi.

Putin, “Stratejik nükleer güçlerimizin askeri potansiyelini artırmamız gerekiyor. Özellikle de mevcut ve muhtemel yeni füze savunma sistemlerine karşı etkili füzeler yaparak.” dedi.

RUSYA ASKER TAKVİYESİNİ PLANLIYOR

Putin`in konuşması öncesinde Rus ordusunun yıllık raporunu sunan Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Rusya`nın tarihinde ilk kez tüm sınırlarını füze erken uyarı sistemleriyle donattığını belirterek Rusya`nın batı, güneybatı ve kutup bölgelerine asker takviyesi yapmayı planladıklarını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir