• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
`Yediemin otopark fiyatları düşürülsün`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da yediemin Otoparkları'nda uzun süre kalan motosiklet ve araçlar, park ücretinin yüksek olmasından dolayı sahipleri tarafından alınamadığı ve böylece çürümeye terk edildiğini söyleyen oda başkanları ve vatandaşlar, yetkililere seslenerek sorunun çözülmesini istedi.

Batman'da farklı modellerdeki yüzlerce motosiklet ve araç, kredi ya da vergi borcu yüzünden el konularak yediemin otoparklarına çekilip çürümeye terk ediliyor.
Batman'da bulunan yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen araçların cazip bir fiyatla sahiplerine verilmesini isteyen Batman Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Raşit Yaşar, kentte 2 adet yediemin otoparkı olduğunu hatırlatarak bu otoparklarda yüzlerce aracın bulunduğuna dikkat çekti.

Otopark ücretleri nedeniyle araçların çoğunun makine kimyaya devredildiğini söyleyen Yaşar, araçların sahiplerine cazip bir fiyat karşılığında geri verilmesi halinde milli servete de sahip çıkılacağını ifade ederek, “Bir motosikletin otopark ücreti 500 lira olarak değerlendirdiğimiz zaman devlet bütçesine makine kimyaya devredildiği zaman makine kimya buna 70 lira gibi bir ücret ödemektedir. Oysa ki motosiklet 150-200 lira gibi bir ücret ile vatandaşa tekrar devredilirse hem vatandaş kendi motosikletine kavuşmuş olur hem de milli servet heba olmaz." dedi.

Otopark ücretleriyle vatandaşların ikinci bir mağduriyet yaşadığını belirten Yaşar, "Yıllarca otoparkta bekleyen araçlar da mevcuttur. Olduğu gibi yetki icra dairesindedir. Bir an önce icra daireleri veya bankaların bu araçları sahiplenmesi, otoparklardan kurtarması, otoparklarda çürümeye engel olması, milli servet ve halk açısından faydalı olacaktır. Bir araç otoparkta seneleri bulduğu zaman bunların otopark ücretleri günlük olarak değerlendirildiği zaman büyük bir rakam ortaya çıkmaktadır. Otopark ücretleriyle beraber araç sahipleri ikinci bir mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyetlere, icra daireleri veya bankalar tarafından mutlaka farklı bir çözüm getirilmesi gerekir." diye konuştu.

Kentteki park sorununa da dikkat çeken Yaşar, şunları söyledi: "Batman'da 72 plaka araç sayısı 43 bine tekabül etmektedir. Batman'daki araçların yüzde 60'ı yabancı (06-34 vesaire) plakalardır. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman ilimizde de park sorunu vardır. Maalesef süre gelen zaman içerisinde otoparkla ilgili pek çalışma olmadığı kanaatindeyiz. Otopark konusunda büyük sıkıntılar vardır."

"Yediemin otoparklarında araçlar çürümeye terk edilmiş"

Yediemin otoparklarına giren araçların adeta hurda olarak çıkarıldığını söyleyen Abdullah Temiz isimli bir vatandaş ise "Benim kardeşimin yaklaşık olarak 8 ay önce motosikleti otoparka çekilmişti. Otoparkta motosikleti kendim çıkardım. Otoparka gittim, motosikletin durumunu gördüm, gerçekten içler acısı. Motosiklet sahipleri şu anda hepsi mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyetlere valilik veya herhangi bir yetkili makamın el atması gerekiyor. Bir motosikletin günlük otopark ücreti 5 liradır. Bu motosikletleri araçlarla mı kıyaslıyorlar. Motosiklet sahiplerinin hepsi mağduriyet yaşıyor. Şu anda otoparklarda binlerce motosiklet içeride tıkılmış durumda. Orada hepsi çürümeye terk edilmiş." ifadelerini kullandı.

Temiz, yetkililere seslenerek, şunları kaydetti: "Otoparklarda, çöp yığına dönüşmüş motosikletlerden geçilmiyor. Mağdur, motosikletini çıkarmaya çalışıyor ama maalesef hurda olarak çıkarıyor. Motosikletlerle birlikte diğer araçlar da aynı şekildedir. 9 ayda motosikletimiz otoparkta kalmış maalesef bin 400 masraf çıkarıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Motosikletin günlüğü 5 lira, dışarıda ise bir aracın otopark ücreti 3-4 liradır. Otopark ücretiyle insanlara mağduriyetler yaşatılıyor. Otoparklarda motosikletlerin hepsini yığınla üst üste atıyorlar. Bizim motosikleti hurda olarak çıkarmışız. Motosiklete hor davrandıkları için 600 lira da masraf yapacağım. Buradan yetkililere sesleniyorum, otoparkları denetimlere alsınlar. Ben suç işlemiş ve motosikletim alınmışsa cezamı ödedikten sonra motosikletimi bıraktığım gibi almam lazım." (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir